YouTube

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %0,52
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %2,05
Uzman Dr. Ali Demir, “Demir Eksikliği, Yorgunluk, Halsizlik ve Kansızlığa Yol Açabilir”

Uzman Dr. Ali Demir, “Demir Eksikliği, Yorgunluk, Halsizlik ve Kansızlığa Yol Açabilir”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Demir, demir eksikliğinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Başhekim Uzman Dr. Ali Demir, ” Demir vücudun kırmızı kan hücreleri üretmesi için gerekli olan bir mineraldir. Demir eksikliği durumunda yeterli miktarda kırmızı kan hücresi üretilemez ve kansızlık meydana gelir. Kansızlık, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, baş ağrısı, konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilere neden olabilir. Demir eksikliğinin nedenleri arasında, yetersiz beslenme, aşırı adet kanaması, hamilelik, emzirme, mide ve bağırsak hastalıkları, kanser gibi hastalıklar sayılabilir. Demir eksikliğini önlemek için et, tavuk, balık, baklagiller, kuruyemişler, koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi demir yönünden zengin besinlerin tüketilmesi önemlidir. Demir eksikliği belirtileri olan kişilerin mutlaka bir doktora başvurması gerekmektedir. Demir eksikliği, erken teşhis ve tedavi ile kolaylıkla giderilebilir” dedi.

Demir Eksikliği Belirtilerine de değinen Başhekim Dr. Demir, ” Yorgunluk,  Halsizlik, Nefes darlığı, Çarpıntı, Baş dönmesi, Baş ağrısı, Konsantrasyon güçlüğü,  Cilt ve saçlarda solukluk, Dudaklarda çatlaklar, Tırnaklarda kırılmalardır. Demir Eksikliği Tedavisi ise eksikliğin nedenine göre değişir. Yetersiz beslenmeden kaynaklanan demir eksikliği durumunda, demir takviyesi veya demir açısından zengin besinlerin tüketilmesi yeterli olabilir. Daha ciddi durumlarda, demir enjeksiyonu veya ameliyat gerekebilir.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji