YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %1,17
Uzmanlardan asker ve polise  evlilik eğitimi  verildi

Uzmanlardan asker ve polise evlilik eğitimi verildi

Yozgat’ta Jandarma ve Emniyet personellerine yönelik “Evlilik öncesi eğitim” seminer düzenlendi.

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Yerköy İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan personellere seminer gerçekleştirildi.

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelleri Sosyolog Merve Er ile Psikolojik Danışman Kübra Şenöz tarafından, Yerköy İlçe Jandarma’da görev yapan er, erbaşlar ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerine Evlilik Öncesi Eğitim Semineri düzenlendi. Seminer Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Evlilik Öncesi Eğitim” programında; evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları sağlamak, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri gibi konular ele alındı.

Psikolojik Danışman Kübra Şenöz, eğitimlerin amacının evliliğe iyi bir başlangıç yapabilmenin amaçlandığını aktardı.

Şenöz, “Eş seçimi kararında ilk adım kişinin kendi kişilik özelliklerini tanıması ve farkında olmasıdır. Ben kendimin ne kadar farkındayım? Ben kimim? Karşısında ki kişinin kişilik özelliklerini tanımak da ikinci adım olmalıdır. Evlilik kararı ve eş seçimi, hayatta alınan en önemli kararlardan birisidir. Eş seçimi rastgele bir süreç değildir olmamalıdır. Çünkü alınan kararla birlikte kişi bundan sonraki hayatını kiminle geçireceğini, kendini bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının anne ve babasının kim olacağına karar vermektedir. Bu nedenle eş seçimini şansa bırakmak yerine doğru adımlar atmalıyız” dedi.

Sosyolog Merve Er ise “Evlendikten sonra eş seçiminden dolayı pişmanlık duyan bireylerin genellikle; Evlenmeden önce eşlerinde veya ilişkilerinde var olan problemleri görmezden geldikleri, evlilikten gerçek dışı veya abartılı beklentileri olduğu, karşısındaki kişinin mizaç özellikleri ve bu özelliklerin kendisiyle uyuşmasından ziyade fiziksel özelliklere dikkat ederek evlendikleri görülmektedir. Çiftler evlilik kararı alırken dikkat etmeli çünkü yapılan şu davranışlar çiftlerin boşanma ihtimalini artırmaktadır: Acele ve ani karar verme, kişinin evlenememe korkusuyla düşünmeden hareket etmesi, birbirini yeterince tanımamak, birbirine uymayan düşünce yapıları, sadece mantık veya sadece aşk evliliği yapmak, yalnız kalma korkusuyla ani karar verme, eşin ailesiyle anlaşamamak. Artan boşanma sayıları dikkate alındığında çiftler evlilik öncesi süreci iyi değerlendirmelidir” ifadelerini kullandı.

Sosyolog Merve Er, iyi bir başlangıç yapmanın evliliğin ömrünü uzattığına değinerek, 2021 yılına ait TUİK verilerini paylaştı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji