YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Vali Özkan, İhaleler ve Satın Alımlarda Şeffaflık ve Açıklık konulu genelge gönderdi

Vali Özkan, İhaleler ve Satın Alımlarda Şeffaflık ve Açıklık konulu genelge gönderdi

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Kamu İhalelerinde ve Satın Alımlarda Şeffaflık ve Açıklık” konulu genelge gönderdi.

Vali Mehmet Ali Özkan, il genelindeki kamu ihalelerinde ve satın almalarda şeffaflığı ve açıklığı sağlamak amacıyla önemli bir genelge yayımladı. 18 Ekim 2022 tarihli ve 31987 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7418 sayılı “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile yapılan değişikliklerin ardından, resmi ilanların gazetelerde yayımlanmasının yanı sıra internet haber sitelerinde de zorunlu hale geldiği belirtildi.

Genelgede, “Doğrudan Temin” usulünün genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yapılarak, mal ve hizmet alımları ile yapım-onarım işlerinin bölünmemesi gerektiği hatırlatıldı. Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen özel koşullardan sapılması ve istenilen rekabet ortamının oluşturulması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

Vali Özkan, tüm ihalelerin eşit, şeffaf ve herkese açık şekilde yapılması gerektiğinin altını çizerek, teknik özellik arz eden kurumlar dışında tüm kurumların bu kurala uyması gerektiğini belirtti. Ayrıca, resmi ilanların Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazete ve internet haber sitelerinde ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde yayımlanması talimatını verdi.

Vali Özkan, genelgesinde kurumları, şeffaf ve açık bir ihale ortamı oluşturarak kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması için gerekli özenin gösterilmesini istedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji