YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Vali Polat, “Tüm resmi kurumlara gönderilen genelgede, ihale ilanlarının gazetede yayınlattırma zorunluluğuna dikkat edilsin” dedi

Vali Polat, “Tüm resmi kurumlara gönderilen genelgede, ihale ilanlarının gazetede yayınlattırma zorunluluğuna dikkat edilsin” dedi

Yozgat Valisi Ziya Polat, tüm resmi kurumlara gönderdiği genelgede, ihale ilanlarının gazetede yayınlattırma zorunluluğuna dikkat çekti.

Yozgat Valisi Ziya Polat imzasıyla, kamu kurum ve kuruluşlara gönderilen genelgede, ihale ilanlarının Basın İlan Kurumu aracılığı ile mahalli gazetelerde yayınlatılması uyarısında bulundu. Son zamanlarda artan doğrudan temin alım ve ilansız ihale yapma alışkanlığına duyarsız kalmayan Vali Polat, kamu kurum ve kuruluşları son kez uyardı.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat genelindeki bütün yerel gazeteleri ilgilendiren doğrudan temin konusunda yayınladığı genelge ile Yozgat basınına büyük bir katkı sağlamış oldu.

Ekonomik anlamda zor şartlarda yayın hayatını sürdürmeye çalışan yerel gazetelerin, artan maliyetler, kira, kağıt, matbaa, personel giderlerini karşılamakta zorluk çekerken, Vali Ziya Polat’ın doğrudan temin konusunda attığı adım Yozgat basınında büyük bir sevinçle karşılandı.

Pandemi süreci, ekonomik anlamda diğer bütün sektörlerde olduğu gibi basın sektöründe de ciddi sıkıntıların yaşanmasına sebep oldu. Basın ilan kurumunun son almış olduğu uygulamalarla birlikte daha da zorluk içerisine giren yerel gazeteler Vali Polat’ın tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği genelge ile doğrudan temin ile ilgili 4734 kamu ihale kanunun temel ilkeler başlıklı 5. maddesinde idarelerin bu kanuna göre yapılacak ihalelerde saydamlığı rekabeti eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği ve kamuoyu denetimini ihtiyaçların uygun şartlarda, zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumlu olduklarını hatırlattı.

Vali Polat, “Aynı kanunun idarelerce uyulması gereken diğer kurallar başlıklı 62. maddesinde kanun kapsamındaki idarelerce mal ve hizmet alımları ile yapım işleri için ihaleye çıkılmasından önce uyulması zorunlu hususlar belirtilmiş, maddenin (1) bendinde ise kanunun 21 ve 22. maddelerindeki parasal limitler dahilinde yapılacak harcamaların yıllık toplamı idarelerin bütçelerine bu amaçla konulacak.

Ödeneklerin yüzde 10’nunu kamu ihale kurulunun uygun görüşü olmadıkça aşamayacağı belirtilmiştir.” dedi.

Vali Polat’ın bu yayınladığı genelgede şu hususlara da dikkat çekti: “İlimiz genelinde doğrudan temin usulünün genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak yada alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi ayrıca 4734 sayılı kamu ihale kanununda belirtilen özel koşular dışına çıkılmaması istenilen rekabet ortamının yaratılarak kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar nedeniyle ihalelerin olası iptalleri ile kamu zararına meydan verilmemesi için ihalelerin basın ilan kurumu aracılığıyla süreli yayınlarda ilgili mevzuata göre neşrinin gerçekleştirilmesi sorumluğunuz dahilindeki kurum/birimlere duyurulması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim.” şekilde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji