YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %2,05
Yaz Kur’an Kursları Tüm Camilerde Başladı

Yaz Kur’an Kursları Tüm Camilerde Başladı

Çayıralan Müftü Vekili Mehmet Perk, yaz Kur’an kurslarının 3 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında tüm camilerde 6 hafta boyunca devam edeceğini duyurdu. Müftü Vekili Perk, dün itibariyle tüm camilerde kursların başladığını açıkladı. Yaz Kur’an kurslarına tüm yaştan çocukların ve gençlerin davetli olduğunu belirten Perk, “Maneviyat eğitimi olmadan maddi imkanlar ve diğer sebepler yetersiz kalacaktır” dedi.

Perk, yaz Kur’an kurslarının önemine vurgu yaparak, “Zengin ama ahlaksız, zengin ama hırsız, güçlü ama haksız bir neslin yetişmesi kaçınılmazdır. Allah’ı, Kitabı, Peygamberi bilmeyen bir nesilden çıkması mümkün değildir” diyerek ebeveynleri uyardı. Ayrıca, çocukların ahlaki erdemlere sahip bir nesil olabilmesi için Kur’an kurslarına gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Mehmet Perk, dini ve ahlaki eğitimin önemine dikkat çekerek, “Evlatlarımızın ahlaklı bireyler, sorumlu vatandaşlar ve ana babalarına saygılı insanlar olmasını istiyorsak, ahlaki erdemlere sahip bir nesil yetiştirmek zorundayız” şeklinde konuştu. Kur’an kurslarına olan vurgusunu sürdüren Perk, “Sevgili Peygamberimiz ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’ buyurarak hayrın ve bereketin nerede olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Perk, açıklamasında hadislerle de örnekler vererek, çocukların yetiştirilmesinde peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi ve Kur’an kıraatinin önemini vurguladı. Ailedeki huzurun topluma yansıdığını belirten Perk, zikrin huzur için önemli olduğunu söyledi ve dünyanın saadetini ve huzurunu isteyenlerin Allah’ın zikrinden ayrılmaması gerektiğini ifade etti.

Yaz Kur’an kurslarının verimli bir şekilde işlemesi için velilerin ve öğreticilerin ciddiyetle yaklaşması gerektiğini vurgulayan Perk, Müftülük olarak bu konuda vaazlar ve irşat programları düzenlediklerini belirtti. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülük tarafından yapılan toplantılar ve özel eğitimlerle öğreticilere yeni bir çalışma şevki aşılanması için çaba harcandığını ifade etti.

Yaz Kur’an kurslarının her yıl değerlendirildiğini ve daha iyi hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini aktaran Perk, son olarak Kur’an öğretilmesi konusunda din görevlilerinin de aşk ve şevk taşıması gerektiğini belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji