YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
YENİ ANAYASA

YENİ ANAYASA

Türkiye 12 Haziran seçimlerine giderken Liderler Seçim meydanlarında vaatler üstüne vaatler verildi. Liderler birbiriyle kıyasıya yarıştılar proje üstüne proje açıklayan liderler seçim meydanlarında deyim yerindeyse meydan muhaberesi yaptılar.
Açıklanan projelerde bu seçimde nasibini aldı. Aile sigortası, Yeni Anayasa Değişikliği, Kanal İstanbul Projesi Hilal Kart vs… Olaysız, gerilimsiz şekilde 12 Haziran Seçimlerinde Türkiye yüzünün akıyla çıktı. 12 Haziran Seçimlerinin Galibi %50 oy oranıyla Ak Parti kazandı. Seçim Meydanlarında verilen vaatleri yapma sırası geldi.
Seçim sonucunda yaşanan tablo Türkiye nin Yeni Anayasa konusunda ciddi bir tavır takınması oldu. İktidarı ile Muhalefeti ile Türkiye nin yenilikçi değişimci katılımcı yeni bir Anayasaya ihtiyaç duymasıydı. Başbakan Erdoğan nın yeni bir Anayasa yapılması konusunda çok ciddi açıklamalarının yanında yeni bir anayasa taslağı üzerinde çalışıldığı bir gerçektir.
Yeni Anayasa ile birçok Anayasal düzlenmenin değişeceği de kaçınılmazdır. Bu tanımlar birçok alanda İnsanların Temel Hak ve Özgürlükleri konusunda önemli adımların atılacağıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın ustalık dönemi olarak adlandırdığı 3. Dönem Ak Parti İktidarı ağırlıklı olarak Anayasa Değişikliği konusundaki yaklaşımları olacaktır. Yeni kurulan 24.Dönem Yasama Dönemine girerken Ergenekon dan Tutuklu Milletvekillerin krizi yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal idi. CHP Tutuklu Milletvekillerin Yemin etmesi konusunda tavır takınınca Meclis de yemin krizi yaşandı. Bu tablo Yeni Yasama Dönemine girerken sorunların yaşanmasına neden oldu.
Ve bağımsız seçilen BDP Milletvekilleri ise Hatip Dicle ve KCK den Tutuklu Milletvekillerin halen tutuklu olmasından dolayı Bağımsız Milletvekillerinin Meclisi Boykot etmeleriydi. Cumhuriyet Tarihinde bir İlk yaşandı.
Türk Milletinin Oylarıyla Seçilen Milletvekilleri Gazi Meclisinde yemin etmemeleri tam bir kriz ortamı oluşmasına neden oldu. Neyse ki Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek sorunun çözümü konusunda ciddi adımlar atarak yemin krizinin aşılmasına vesile oldu. Cumhuriyet Halk Partisi kriz büyümeden yemin etmesi gerilen siyaset ortamının biraz olsun sakinleştirdi.  Bağımsız Milletvekillerin şart ileri sürmeleri ise kabul edilebilecek bir durum değildir.
Ak Parti Hükümetinin bu sorunların çözüm yeri TBMM dir demesi Yeni Anayasa Değişikliğinin yapılacağının sinyalini vermiş oldu. Siyasette gerilen ortam mecliste grubu bulunan siyasal partilerin bir araya gelerek bir deklarasyon yayınlamaları biraz olsun gerilen meclis ortamının yumuşamasına vesile oldu.
Yeni anayasa konusunda hükümet ve muhalefet ciddi tavır alıp bir an önce çalışmalara başlamalıdır. Bu ülkenin insanları sıkıyönetim döneminde olağanüstü yetkileri dâhilinde hazırlanmış irade dışı anayasalara ihtiyacı yoktur. Türkiye 12 Eylülün ürünü olan Darbe Anayasası ile yönetilmemelidir. Maalesef Darbeler bu ülkeye neler getirdi. Hepimiz çok iyi biliyoruz.
Yeni Anayasa Değişikliği konusunda İktidar ve Meclis de grubu bulunan Siyasi partiler ciddi yaklaşımlar içerisinde olmalılar. Bu ülkenin yeni Anayasaya ihtiyacı var bu Anayasa içinde İnsan Temel Hak ve Özgürlükler konusunda genişletilmelidir. İnsanların sorunlarını çözen bir Anayasa hazırlanmalıdır. Avrupa Birliği kriterleri arasında yar alan şartlardan biride Türkiye’nin Anayasa Değişikliği konusunda yapacağı değişikliktir. Yeni Anayasa Türkiye de yaşayan tüm insanları dil, din, mezhep kültür olarak ayırt etmeksizin bir arada bulunduran yenilikçi değişimci yapıcı bir nitelik taşıyan anayasa olmalıdır.
24.Yasama Döneminin Türkiye için bir huzur refah mutluluk getirmesi dileğiyle Yeni Yasama yılının Ülkemize Hayırlı Olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji