YouTube

  • DOLAR
    %-0,22
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %3,14
Yerköy Belediyesi, Mehmet Gül’ün ismini yaşatıyor

Yerköy Belediyesi, Mehmet Gül’ün ismini yaşatıyor

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olan Mehmet Gül’ün ismini yaşatacak bir karar aldı.

Başkan Ferhat Yılmaz, Gül’ün doğduğu mahallede eski postane caddesinin ismini Mehmet Gül Caddesi olarak değiştirildiğini ve isminin verildiği caddede yol çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Yerköy’de ülkücü hareketin önemli isimlerinden olan kıymetli büyüğümüz Mehmet Gül, 2008 yılında hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştü. Bizlerde ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olan rahmetli Mehmet Gül abimizin doğduğu mahalledeki eski postane caddesine ismini değiştirdik hem de belediye olarak caddenin yollarını da yaptırdı. Mehmet Gül, hem ülkemiz hem ülkücü hareket için Yerköy’ümüzün yetiştirdiği bir değerdir. Değerlerimize değer verdiğimiz oranda değerliyiz. Değerlerimizi yaşatmak öncelikli görevimizdir. Ahde vefa imandandır. Mehmet Gül abimiz de bizim için çok kıymetli bir büyüğümüzdür. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Caddemiz mahallemize hayırlı olsun.” dedi.

Karacaşar, Gençoğlu ve 60 Evler mahallerinde yapımı devam eden çalışmalarında aralıksız devam ettiğinin altını çizdi.

Mehmet Gül kimdir?

Mehmet Gül: Ülkücü Hareketin Önde Gelen İsimlerinden Biri

Yerköy ilçemizde 29 Mart 1952’de dünyaya gelen Mehmet Gül, lise öğrenimini aynı ilçede tamamladı. Daha sonra Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’ne başladı. Ancak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanınca buradaki eğitimine devam etti.

Üniversite yıllarında Ülkücü Hareket içinde aktif rol oynayan Gül, Ülkü Ocakları Derneği’nde yöneticilik görevlerinde bulundu. 1983 yılında yapılan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden TBMM 21. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

Gül, ölümüne kadar çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Lise çağlarında Yerköy ilçemizde çıkan Haftalık Gazetede başladığı yazı hayatına, Diyarbakır Eğitim Enstitüsü’nde öğrenim gördüğü dönemde arkadaşlarıyla çıkarttıkları Özyurt dergisinde devam etti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördüğü dönemde ise Genç Arkadaş dergisinde fikir yazıları yazdı. Gül, sonrasında yazı hayatına Hergün Gazetesi, Bizim Ocak dergisi, Yeni Birlik dergisi ve Orta Doğu Gazetesi’nde zaman zaman yazdığı yazılarla devam etti. Mehmet Gül, vefatından önce Yeniçağ Gazetesi’nde düzenli olarak köşe yazıları yazmaktaydı.

Hemşerimiz Mehmet Gül, 13 Mart 2008 tarihinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’de geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Mehmet Gül’ün cenazesi, 15 Mart 2008 tarihinde İstanbul’da toprağa verildi.

DSC 1491

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji