YouTube

  • DOLAR
    %-0,13
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %-1,13
  • BIST
    %0,05
Yerköy Belediyesi, pazara dezenfekte çadırı kurdu

Yerköy Belediyesi, pazara dezenfekte çadırı kurdu

Yerköy İlçe Belediye Başkanlığı, haftanın bir günü kurulan Çarşamba pazarı girişine dezenfektan çadırı kurup, maske dağıtımı yaptı.
Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Koronavirüs’e (Covid-19) karşı, vatandaşların sağlığını korumak için çalışmaları her alanda sürdürdüklerini söyledi.
Virüs salgının yayılmaması için şehrin birçok noktasında dezenfekte çalışmaları yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, gazetemiz muhabirine şu ifadelerde bulundu:
“İlçemizin Korona virüs belasından daha rahat bir şekilde kurtulması için dünya gündemine düştüğü günden bugüne kadar ilçe belediyesi olarak üzerimize düşen tüm görevleri yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Bugün ise ilçemize haftanın bir günü kurulan Pazar yerinin girişine dezenfektan çadırı kurduk. Pazara gelen vatandaşlarımıza bir yandan maske dağıtımı yapıyoruz, bir yandan ateşlerini ölçüp diğer bir yandan da dezenfektan çadırından içeri girmelerini ve pazarda daha rahat alış veriş yapmalarını sağlıyoruz. Kurmuş olduğumuz dezenfektan çadırında kullanılan kesinlikle sağlık bakanlığı onaylı olup insan sağlığını etkilemeyecek bir ilaçtır. Burada yaptığımız uygulama sonucunda ateşi yüksek çıkan vatandaşlarımızı görevlendirdiğimiz zabıta ekibimizle birlikte Yerköy Devlet Hastanesine naklini sağlayacağız.” dedi.
Cadde ve sokaklarında dezenfekte edildiğini ifade eden Yılmaz, “İlçemizde bu güne kadar cadde sokaklar olmak üzere, aparmanlar, apartman boşlukları, asansörler, iş yerleri tüm kamu kurum ve kuruluşları, toplu taşıma araçları tamamı güzel bir şekilde dezenfekte edildi. Bunun yanı sıra ilçemize bağlı Organize Sanayi bölgesinde bulunan fabrikalarda da dezenfekten çalışmaları ekiplerimizce yapılmıştır. Şuan itibariyle belediyemizin tüm imkânlarını seferber etmiş bulunmaktayız. İnşallah tüm Türkiye olarak bu pis illetten biran önce kurtulacağız. Ben buradan şunu da ifade etmek istiyorum tüm vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalarını ve devletimiz tarafından çıkarılan genelgelere uymalarını istiyoruz, çıkarılan genelgeler ve kuralla bizlerin sağlığı içindir.”
Sokağa çıkma imkânı olmayanlar için ekip kuruluğunu belirten Yılmaz, “Dezenfektan çalışmaları dışında, sokağa çıkma imkanı olmayan vatandaşlarımıza da belediyemiz, kaymakamlık, sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı ve emniyet müdürlüğümüz ekipleri ile birlikte ortaklaşa kurduğumuz bir ekiple gece gündüz tüm halkımıza hizmet vermekteyiz. Belediye olarak askıda ekmek projesini başlatmış bulunmaktayız. Bu uygulama ile ekmek alma imkanı olmayan hemşerimizin belediye fırınımıza giderek ekmeklerini ala bilirler. Belediye olarak 24 saat ilçe halkımızın hizmetinizdeyiz” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji