YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %0,67
Yerköy ‘de Atatürk 85. yılında anıldı

Yerköy ‘de Atatürk 85. yılında anıldı

Cumhuriyetin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. sene-i devriyesinde Yerköy ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Yerköy’de düzenlenen Anma Töreni, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anma programına daha sonra Şehit Muammer Nacakoğlu İmam Hatip Ortaokulu çok amaçlı salonunda devam edildi.

Anma programına, Yerköy Kaymakamı Muharrem Coşkun, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Celal Çataltepe, İlçe Emniyet Müdürü Adem Dülger, okul müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Okulu Müdürü İsmail Arslan, törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Atatürk’ün en büyük devlet adamı olduğunu vurgulayan Okulu Müdürü İsmail Arslan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü, Türkiye için büyük bir anlam taşıyan bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrıldı, ancak bıraktığı miras ve vizyon, hala milletimizin yürüdüğü yolda rehberlik etmektedir.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyeti ilelebet yaşatacaklarını belirten Belediye Başkan Ferhat Yılmaz ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i “en büyük eserim” olarak tanımladığına vurgu yaparak, Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşatılacağını belirterek “Mustafa Kemal Atatürk, üstün nitelikleri, ileri görüşlülüğü, liderliği, siyasi ve askeri başarıları ile bu yüzyıl içerisinde bir kere dünyaya gelen, yaşadığı çağa damgasını vuran bir dünya lideridir. Atatürk, yurdun ve halkın içinde bulunduğu zorluklara rağmen, kararlılıkla Türk milletini bağımsız Türkiye ülküsü etrafında birleştirerek zafer elde etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır. Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün gönüllerdeki eşsiz yeri hiçbir zaman değişmeyecek; ona duyulan sevgi, saygı ve özlem hiç eksilmeyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83’üncü yılında bir kez daha saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu.

Program’da, Atatürk’ün hitabesi ve hayatı (slâytlar eşliğinde), Atatürk’ün askeri kişiliği, ekonomik ve siyasi görüşlerini belirten konuşmanın ardından, oratoryo, şiir, tiyatro ve koro gösterileri yapıldı.

Tören sonrasında, Kaymakam Muharrem Coşkun, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Barış Çetin tarafından ilçede yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji