YouTube

  • DOLAR
    %-0,37
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,76
  • BIST
    %0,96
Yerköy Devlet Hastanesi acil servis çalışanlarına CPR eğitimi verildi

Yerköy Devlet Hastanesi acil servis çalışanlarına CPR eğitimi verildi

Yerköy Devlet Hastanesi acil servis çalışanlarına Temel ve İleri Yaşam Desteği (CPR) eğitimi verildi. Eğitimi Anestezi uzmanı Dr. Deniz Kaya Bilir gerçekleştirdi.

Dr. Deniz Kaya Bilir, Acil servis çalışanlarının hayati önem taşıyan CPR konusunda bilgilendirilmesi, hastaların hayatta kalma şansını arttırmak açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Yerköy Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Dr. Deniz Kaya Bilir’in,  CPR konusundaki doktorlara ve sağlık çalışanlarına çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

İleri Yaşam Desteği (CPR) nedir?

İleri Yaşam Desteği (CPR), kalp durması ya da solunum durması gibi acil durumlarda uygulanan bir ilk yardım müdahalesidir. CPR, kalbin yeniden çalıştırılması, solunumun sağlanması ve kan dolaşımının devam ettirilmesi için kullanılan bir dizi teknikten oluşur.

Bu müdahaleler arasında göğüs kompresyonları, yapay solunum, defibrilasyon (kalp atışlarını düzenlemek için şok verme) ve ilaç kullanımı yer alabilir. CPR’nin amacı, hastanın hayatta kalma şansını arttırmaktır ve bu nedenle, acil durumda doğru müdahalede bulunacak kişilerin eğitim almaları çok önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji