YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %0,67
Yerköy Devlet Hastanesi, Kanser Risk Faktörlerini Uyardı!

Yerköy Devlet Hastanesi, Kanser Risk Faktörlerini Uyardı!

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kansere neden olan risk faktörlerini paylaştı.

Açıklamada, kanser riskini artıran faktörlerin şunlar olduğu belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

“Tütün kullanımı: Sigara ve diğer tütün ürünleri kanser riskini önemli ölçüde artırır. Kanser vakalarının yaklaşık %22’si tütün kullanımına bağlıdır. Alkol tüketimi: Alkol tüketimi, özellikle aşırı alkol tüketimi, birçok kanser türüyle ilişkilendirilmiştir. Alkol, karaciğer, meme, ağız ve boğaz kanserleri riskini artırır. Yüksek beden kitle endeksi: Fazla kilo veya obezite, meme, kolon, pankreas ve endometrium kanseri gibi birçok kanser türüyle ilişkilendirilmiştir. Dengesiz beslenme: Meyve, sebze ve tam tahıllar bakımından fakir, işlenmiş gıdalar bakımından zengin bir beslenme tarzı kanser riskini artırır. Yetersiz fiziksel aktivite: Düzenli fiziksel aktivite, kanser riskini azaltmada önemli rol oynar. Yetersiz fiziksel aktivite, kolon, meme ve endometrium kanseri riskini artırır.” dendin.

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimliği, kanser riskini azaltmak için bu risk faktörlerinden kaçınmanın önemli olduğunu vurguladı. Açıklamada ayrıca, düzenli kanser taramalarının da erken teşhis ve tedavi için büyük önem taşıdığı belirtildi.

“Kansere karşı korunmak için, Sigara ve diğer tütün ürünlerini kullanmayın. Alkol tüketimini sınırlayın. Sağlıklı bir kiloda kalın. Meyve, sebze ve tam tahıllar bakımından zengin bir beslenme tarzı benimseyin. Düzenli olarak egzersiz yapın. Düzenli olarak kanser taramalarına katılın. Kansere karşı korunmak için daha fazla bilgi için Yerköy Devlet Hastanesi’ne veya diğer sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz.” dendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji