YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,52
  • ALTIN
    %-1,73
  • BIST
    %-0,37
Yerköy Devlet Hastanesi’nden kırım kongo kanamalı ateşi hakkında bilgilendirme

Yerköy Devlet Hastanesi’nden kırım kongo kanamalı ateşi hakkında bilgilendirme

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimliği, kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı hakkında bilgilendirme yaptı.

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimliği, sosyal medya hesabı üzerinden kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı hakkında bilgilendirme yaptı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, keneler aracılığıyla insanlara bulaşabilen bir hastalık olduğunu ifade eden yetkililer, halkı bu hastalığa karşı daha bilinçli ve duyarlı olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, kanama ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade eden Yerköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastalığın bulaşması genellikle enfekte kenelerin ısırması sonucunda gerçekleştiğini, hastalığın yayılmasını önlemek için kenelerle temasın en aza indirgenmesi, açık alanlarda koruyucu kıyafetler giyilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Kenelerin vücuttan doğru şekilde çıkarılması gibi önlemlere dikkat edilmesi gerektiği vurgulayan yetkililer, halkın hastalık hakkında bilinçli olmasını ve belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmasını tavsiye etti.

Ayrıca, kenelerin yaşam alanlarına dikkat edilmesi, evcil hayvanların düzenli olarak kenelerden korunması ve çevrenin temiz tutulması gibi önlemlerin de hastalığın yayılmasını engellemede önemli olduğunun altını çizdiler.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşin belirtileri;

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin belirtileri şunlar olabilir:

  1. Yüksek ateş: Hastalık genellikle ani bir yüksek ateşle başlar. Ateş genellikle 38°C’nin üzerindedir.
  2. Baş ağrısı: Şiddetli baş ağrısı ve migren benzeri semptomlar görülebilir.
  3. Kas ağrıları: Vücutta yaygın kas ağrıları hissedilebilir.
  4. Halsizlik ve yorgunluk: Hastalık enerji düzeyinde azalmaya neden olabilir.
  5. Kanama: İlerleyen aşamalarda, burun kanaması, diş eti kanaması, sindirim sisteminden kanama ve diğer iç kanamalar görülebilir.
  6. Deri döküntüleri: Hastalık ilerledikçe deride peteşi adı verilen küçük kanamalar ortaya çıkabilir.
  7. Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında bozukluklar: Karaciğer enzimlerinde artış, böbrek fonksiyonlarında bozulma gibi belirtiler görülebilir.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi belirtileri kişiden kişiye değişebilir ve bazı kişilerde belirtiler daha hafif olabilirken, diğerlerinde daha ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Eğer bu belirtilerle karşılaşıyorsanız veya şüpheleniyorsanız, derhal sağlık kuruluşuna başvurmanız önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji