YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %-0,32
  • BIST
    %0,00
Yerköy Devlet Hastanesi’nden, Verem Uyarısı

Yerköy Devlet Hastanesi’nden, Verem Uyarısı

Yerköy Devlet Hastanesi, verem (tüberküloz) hastalığı hakkında uyarılarda bulundu.

Hastanenin açıklamasında, verem hastalığının bulaşıcı bir hastalık olduğu ve tedavi sürecinde hastaların ilaçlarını hekim gözetiminde ve düzenli kullanmalarının oldukça kritik olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, uzun süreli öksürük veya verem hastası ile temas edilmesi durumunda, kısa süre içerisinde en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Verem Haftası kapsamında yapılan açıklamada, verem hastalığının erken teşhis ve tedavisinin önemine dikkat çekildi.

Açıklamada, “Verem hastalığı, erken teşhis ve tedavi edildiğinde tamamen iyileşebilen bir hastalıktır. Bu nedenle, uzun süreli öksürük veya verem hastası ile temas edilmesi durumunda, kısa süre içerisinde en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekmektedir” denildi.

Verem hastalığı, akciğerlerde gelişen ve bulaşıcı olan bir hastalıktır. Hastalığın belirtileri arasında uzun süreli öksürük, balgam çıkarma, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemeleri ve göğüs ağrısı yer alır.

Verem hastalığı, hava yoluyla kişiden kişiye bulaşır. Hasta kişinin öksürme veya hapşırma sırasında havaya saçılan mikroplar, sağlıklı kişilerin solunum yollarından geçerek vücuda girebilir.

Verem hastalığı, erken teşhis ve tedavi edildiğinde tamamen iyileşebilen bir hastalıktır. Tedavi süresi genellikle 6 aydır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji