YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %1,69
Yerköy İlçe Sağlık Müdürü’nden, Ağız ve Diş Sağlığı Uyarısı

Yerköy İlçe Sağlık Müdürü’nden, Ağız ve Diş Sağlığı Uyarısı

Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Candaş Tan, ağız ve diş sağlığının önemini vurgulayan bir açıklama yaptı. Tan, ağız ve diş sağlığının sadece dişler için değil, genel sağlık için de önemli olduğunu söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Yaşam Kalitesini Artırdığını belirten Dr. Tan, açıklamasında şunları söyledi:

“Ağız ve diş sağlığı, beslenme, konuşma ve gülümseme gibi günlük yaşamın temel unsurlarını etkiler. Ayrıca ağız yoluyla vücuda giren bakterilerin genel sağlığımıza olan etkisi de göz ardı edilmemelidir. İyi bir ağız ve diş sağlığı, yaşam kalitesini artırabilir ve ciddi sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olabilir.”

Düzenli Diş Fırçalama ve Diş Hekimi Kontrolü Önemli olduğunu söyleyen, Dr. Tan, iyi bir ağız ve diş sağlığı için şunları önerdi:

“Dişlerinizi günde en az iki kez, iki dakika boyunca florürlü diş macunu ile fırçalayın. Diş ipi kullanarak dişlerinizin arasındaki plağı ve yiyecek kalıntılarını temizleyin. En az altı ayda bir diş hekimine kontrol yaptırın. Şekerli ve asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Sigara ve alkolden uzak durun.” dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Problemleri Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabileceğini kaydeden  Dr. Tan, ağız ve diş sağlığı problemlerinin kalp hastalıkları, diyabet ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini de hatırlattı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji