YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköy İnandık Barajı’nın inşaatı yüzde 87’ye ulaştı

Yerköy İnandık Barajı’nın inşaatı yüzde 87’ye ulaştı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yerköy ilçesinde yapımı devam eden İnandık Barajı tamamlanmak üzere. Yıl sonuna kadar su tutması beklenen barajın inşaatı yüzde 87 seviyelerine geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Yozgat Yerköy İnandık Barajı için geri sayım başladı. Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede yüzde 87,48 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi. Barajda, 2023 Aralık ayında su tutmayı hedeflediklerini açıkladı. İnandık Barajında şu anda gövde düzenleme ve elektrik imalatlarının tamamlandığını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “İnşaatta ulaşım yolları, gövde, dolusavak sıyırma ve cut-off kazılarını tamamladık. Ayrıca kondüvi, su alma yapısı, enjeksiyon ve batardo imalatlarını da bitirdik. 360 bin m3’lük gövde dolgusunu tamamladık.” dedi.

28 bin 750 dekar araziye can suyu verecek İnandık Barajının, bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Baraj sayesinde çiftçiler, modern sulama ile tanışacak 28.750 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Yozgatlı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 145 Milyon 274 Bin 533 TL daha fazla kazanacak” diye konuştu.

Temelden yüksekliği 73 metre olarak projelendirilen Yerköy İnandık Barajının gövdesi silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) tipinde projelendirildi. 31.10 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 28 bin 750 dekar araziye can suyu verecek.

inandikbaraji2

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji