YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %0,61
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %2,05
Yerköy ve Çandır ilçe devlet hastanelerine, trafik ve tren kazası tatbikatı verildi

Yerköy ve Çandır ilçe devlet hastanelerine, trafik ve tren kazası tatbikatı verildi

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ülkemizde ve ilimizde meydana gelebilecek trafik ve tren kazalarına karşı önceden önlem almak, kazalara karşı hazırlık yapmak ve personeli bilgilendirmek amacıyla Yerköy ve Çandır ilçe devlet hastanelerinde masa başı ve saha tatbikatı yapıldı.

Tatbikatlar, Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Afet Birimi sorumlusu Yusuf Civan tarafından yönetildi. Tatbikatlarda, kazazedelerin olay yerindeki kurtarılması, ilk müdahalenin yapılması ve hastanelere sevki gibi konular uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikatlar, hastanelerin afet planlarının uygulanabilirliğini test etmek ve personelin afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, tatbikatlar hakkında yaptığı açıklamada, “Afetlere karşı hazırlıklı olmak, can ve mal kaybını önlemek için çok önemlidir. Bu nedenle, hastanelerimizde düzenli olarak afet tatbikatları yapıyoruz. Bu tatbikatlar, hastanelerimizin afet planlarının uygulanabilirliğini test etmek ve personelin afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Tatbikatlarımıza katılan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Tatbikatlara, hastanelerin yönetici ve çalışanları ile birlikte AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve itfaiye gibi kurumların personeli de katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji