YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %-0,06
Yerköy’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Yerköy’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Yerköy ilçemizde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Astsubay Çavuş Mehtap Canpolat, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferinin, 99.uncu yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlandığını söyledi.

Canpolat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“99’uncu yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atmış ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odaklanan ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 ‘da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin ize         getirilmesi destanıdır. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için cam pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Yerköy’de Atatürk Bulvarında düzenlenen tören sonrasında, Şehitlik ziyaret edilerek İlçe Müftülüğü tarafından okunan Kuran tilaveti sonrası 30 Ağustos Zafer Bayramı sona erdi.

Törene,  Yerköy Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İlçe Emniyet Müdür  Vekili Komiser Yardımcısı Ferhat Kılıçoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Umut Mütevellioğlu, İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji