YouTube

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,66
  • BIST
    %-0,05
Yerköy’de Atamızı saygıyla andık

Yerköy’de Atamızı saygıyla andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümünde Yerköy’ de düzenlenen çeşitli programlarla anıldı.

Yerköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma programı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anma programına daha sonra Şehit Muammer Nacakoğlu İmam Hatip Ortaokulu Kenan Uçarsu Çok Amaçlı salonunda devam edildi.

Anma programına, Yerköy Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Jandarma Üsteğmen Umut Mütevellioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ergül, okul müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve velilerin katılımları ile gerçekleşti.

Törende günün anlam ve önemini binaen bir konuşma yapan Okulu Müdürü İsmail Arslan, Atatürk’ün dünya üzerine gelmiş en büyük devlet adamı olduğunu söyledi.

Müdür Arslan “Aramızdan ayrılışının 83. yılında bir büyük insanı Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve saygıyla anıyoruz. Yaşamlarını milletine adayan bir imparatorluğun küllerinden yep yeni güçlü bir devlet kuran eşsiz bir lider mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi Atatürk, yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle insanlara yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdüren ender insanlardan biriydi. Hem milli mücadele hem de cumhuriyetin inşâ sürecinde daima ileriye bakmış ileriye yürümüştür. Bugün Atatürk’ün yolunda giden bizlere düşen görevde yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmak olacaktır diye düşünüyoruz. Bu yüzden aslında 10 Kasımları aydınlık geleceğe yönelik adımların esin kaynağı haline getirmenin Atatürk’ün en büyük emaneti olan Cumhuriyetine her yönüyle sahip çıkmanın, yine Atatürk’ün emanetine saygının bir gereği düşünce ve inancıyla ölüm yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Okul Müdürü Arslan’ın konuşmasının ardından Atatürk’ün Hayatı, Askeri Kişiliği, Ekonomik ve Siyasi görüşlerini belirten konuşmalar gerçekleşti.

Anma programında, kendi sesinden Atatürk’ün hitabesi ve hayatı (slâytlar eşliğinde),  Atatürk’ün askeri kişiliği, ekonomik ve siyasi görüşlerini belirten konuşmanın ardından, oratoryo, şiir, tiyatro ve koro gösterileri yapıldı.

Tören sonrasında, Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ergül tarafından ilçede yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji