YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköy’de bu pazar bunları yapmak yasak!

Yerköy’de bu pazar bunları yapmak yasak!

Liselere Giriş Sınavının yapılacağı okul binalarının çevresinde gürültüye sebep olacak faaliyetlerde bulunmak yasak olacak.

Liselere Giriş Sınavı (LGS)  04 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. LGS sınavında Yerköy ilçemizden de 9 okulda 545 öğrenci hayalindeki liseye kavuşmak için ter dökecek.

Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği Kanununa göre sınavların yapılacak okul binaları yakınında sınavdan bir gün öncesinden sınav bitimine kadar gürültüye sebep olacak faaliyetler yasak olacak.

Yetkilerden yapılan açıklamaya göre, LGS ve YKS sınavlarının yapılacağı tarihlerde okul binalarının yakınlarında gürültü yapılmasının yasak olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde 04 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yapılacaktır. Bilindiği üzere, 30.11.2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliği; çevresel gürültünün çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi, çevresel gürültünün azaltılması için gürültü kontrol tedbirlerinin uygulanması ve çevresel gürültü yönetimi çalışmaları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulmuştur.

Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliğinde “Yurt genelinde uygulanan liselere geçiş ve üniversitelere giriş sınavlarının yapılacağı merkezlerin yakın çevresinde şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar sürdürülemez….” hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliği’nin amacı da dikkate alındığında, Liselere Geçiş Sınavının (LGS) önem derecesinin yüksek olması ve öğrencilerin ikametgâhlarında sınav öncesi günün akşam ve gecesinde yapacak oldukları istirahatin önemli olması nedeniyle, tüm öğrencilerin olumsuz olarak etkilenmemeleri adına, sınavlarının yapılacağı merkezlerin yakın çevresinde şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri düğün vb. faaliyetlerin ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar yapılmaması gerekmektedir. Sınava girecek tüm öğrencilerimizin beden ve ruh sağlığı açısından olumsuz etkilenmemeleri adına kişi, kurum ve işletmelerin Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliğinde belirtilen hususlarda gerekli hassasiyeti göstermeleri büyük önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla sunulur” ifadelerine yer verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji