YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköy’de Hızlı Tren Projesi Kapsamında, 110 Metrekarelik Arazi Kamulaştırılacak

Yerköy’de Hızlı Tren Projesi Kapsamında, 110 Metrekarelik Arazi Kamulaştırılacak

 Yerköy ilçemizde, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi kapsamında yer alan ve yeni demiryolu güzergâhına isabet eden gayrimenkullerin kamulaştırılmasına karar verildi.

Yerköy Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan kamulaştırma (bedel tespiti ve tescil) davasında, davacı idare TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü oldu.

Dava dilekçesinde, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi kapsamında yer alan ve yeni demiryolu güzergâhına isabet eden gayrimenkullerin kamulaştırılması gerektiği belirtildi.

Mahkeme, yapılan inceleme sonucunda, kamulaştırma kararının kamu yararına olduğuna ve kamulaştırma bedelinin hak sahipleri adına Yerköy Ziraat Bankası Şubesine yatırılacağına karar verdi.

Kararda ayrıca, konuya ve taşınmazın değerine ilişkin tüm savunma ve delillerin, ilan tarihinden itibaren on (10) gün içinde Mahkemeye yazılı olarak bildirilmesi gerektiği, duruşmanın Yerköy Asliye Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda yapılacağı ve davetiye uymayanlar hakkında yokluklarında yargılama işlemi yapılacağı belirtildi.

Kararda ayrıca, açılacak davalarda husumetin TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne yönetilmesi gerektiği, maliklere çıkartılan meşruhatlı davetiyenin tebliğinden itibaren veya kendilerine tebligat yapılamayanlara tebligat yerine geçmek üzere yapılan ilandan otuz (30) gün içinde kamulaştırma işlemine karşı idari yargıda iptal ve adli yargıda maddi hatalara karşı düzeltim davası açılabileceği, otuz (30) gün içerisinde kamulaştırma işlemlerine karşı idari yargıda iptal davası açanların dava açtıklarını ve yürütmenin durdurulması kararı aldıklarını belgelendirmedikleri takdirde kamulaştırma işleminin kesinleşeceği ve Mahkememizce tespit edilen kamulaştırma bedeli üzerinden taşınmazdan kamulaştırılan mülkiyet hakkının kamulaştırmayı yapan idare adına tesciline karar verileceği ifade edildi.

detaylar

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji