YouTube

  • DOLAR
    %-0,37
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %-0,90
  • BIST
    %1,62
Yerköy’de kanser taramaları hakkında bilgilendirme yapıldı

Yerköy’de kanser taramaları hakkında bilgilendirme yapıldı

Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası’nda kanser taramaları hakkında bilgilendirme yaptı.
İlçe Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası kapsamında kentin çeşitli noktalarında mobil ekipleriyle hem kronik hastalık taraması hem de 1. Basamak kanser taramaları hakkında bilgilendirme yaptı.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Candaş Tan’ın da bizzat katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, özellikle kentin en yoğun bölgeleri seçildi. Bu çalışmayla ilerleyen aylarda şehirde planlanan meme ve rahim ağzı kanseri taraması programı için şimdiden halka bilgilendirme yapılıp ön kayıtlar alındı.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Candaş Tan, “Kanser erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle vatandaşlarımızı kanser taramaları konusunda bilgilendirmek ve bu taramalara katılmalarını sağlamak için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Kapsamlı kanser taramaları ile vatandaşlarımızın bu kötü hastalıktan değil geç kalmaktan korkmalarını engelleyeceğiz” dedi.
Dr. Candaş Tan, kırsalda yaşayan vatandaşlar için de mobil ekiplerin her hafta köyleri ziyaret ederek 1. Basamak sağlık hizmetlerinden etkin yararlanmalarını sağladığı belirtti.
Dr. Tan, 1. Basamak kanser taramaları kapsamında; 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir mamografi, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir serviks kanseri taraması, 50-70 yaş arası erkek ve kadınlara 2 yılda bir gaitada gizli kan testi ve 10 yılda bir kolonoskopi yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji