YouTube

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,64
  • BIST
    %0,25
Yerköy’de Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Yerköy’de Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Yerköy İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yerköy Müftüsü Remzi Çalık’ın konuşmasının ardından Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden ise ‘Peygamberimizin, İmam ve İstikamet’ konulu konferans verdi.

Konferans sonrası, İl Müftüsü Gülden’e plaket takdim eden Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Hz Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümüne kavuşmanın bahtiyarlığı içerisinde olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Doğumuyla dünyanın kasvetli ve buhranlı ortamına adeta bir merhamet, sükunet, saadet ve sadakat muştusu olarak gelen Peygamberimiz insanlığa sevgiyi, adaleti, hikmeti, merhameti, iyiye ve güzele ulaşmanın yollarını yaşayarak göstermiş, ümmeti için hakikate ulaşma yolunda bir meşale olmuştur.” dedi.

Hz. Muhammed’in örnek hayatının tüm insanlığa rehberlik ettiğini belirten Yılmaz, “O, tüm insanlığın sevgi ve kardeşlik içinde yaşadığı bir dünyayı hedeflemiş ve bu doğrultuda tüm hayatı boyunca mücadele etmiştir. Onun bizlere bıraktığı en büyük miras, sevgi, barış ve kardeşlik mesajıdır.” diye konuştu.

Programa, İlçe Kaymakamı Muharrem Coşkun, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İlçe Jandarma komutanı Üsteğmen Celal Çakaltepe, İlçe Müftüsü Remzi Çalık, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji