YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköy’de öğrencilere sağlıklı beslenme ve diyabet eğitimi verildi

Yerköy’de öğrencilere sağlıklı beslenme ve diyabet eğitimi verildi

Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Nurdoğdu Ortaokulu’nda öğrencilere sağlıklı beslenme ve diyabet eğitimi verildi. Eğitimde, çocuklukta sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi vurgulandı.

Eğitimde, çocuklukta sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinildi. Ayrıca, bu çağda görülebilen Tip 1 ve Tip 2 diyabet hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Çocuklarda diyabet belirtileri, diyabette beslenme, besinlerdeki şeker içerikleri, etiket okuma gibi konularda farkındalık oluşturan eğitim verildi.

Eğitimde konuşan Diyetisyen Akın Alkan, sağlıklı beslenmenin, sağlıklı bir yaşam sürmek için en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Çocuklukta sağlıklı beslenmenin, çocukların büyüme ve gelişmesi için çok önemli olduğunu belirten Alkan, “Çocukluk çağında sağlıklı beslenme, sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak, hastalıklara karşı dirençli olmak ve zihinsel gelişim için gereklidir” dedi.

Alkan, diyabetin de çocukluk çağında görülebilen bir hastalık olduğunu belirterek, “Diyabet, kan şekerinin normalden yüksek olması durumudur. Tip 1 ve Tip 2 olmak üzere iki tipi vardır. Tip 1 diyabet, otoimmün bir hastalıktır ve çocukluk çağında daha sık görülür. Tip 2 diyabet ise, genelde yetişkinlerde görülen bir hastalıktır ancak son yıllarda çocukluk çağında da görülme sıklığı artmaktadır” diye konuştu.

Diyabetin belirtileri hakkında da bilgi veren Alkan, “Diyabetin en önemli belirtileri, sık idrara çıkma, çok su içme, aşırı kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk, bulanık görme ve yaraların geç iyileşmesidir. Bu belirtileri fark eden kişilerin mutlaka bir doktora başvurması gerekir” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda öğrencilere diyabetle ilgili broşürler dağıtıldı.

ilce saglik mudurlugu 1 ilce saglik mudurlugu 2

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji