Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerköy’de Öğrencilere Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi Düzenlendi

Yerköy Şehit Erhan Ar

Yerköy Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde teknoloji bağımlılığı eğitimi verildi.

Eğitimde, Uzm.Dr. Samet Şahin ve Ebe Fatma Gülüm tarafından, teknoloji bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkileri, teknolojinin etkin ve doğru kullanımı ve bağımlılıkla mücadelede uygulanabilecek metotlar hakkında bilgiler verildi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Candaş Tan, yaptığı açıklamada, günümüzde teknolojinin hayatımızın her alanına girdiğini ve bu durumun bazı olumsuz sonuçlara da yol açabildiğini söyledi.

Dr. Tan, “Teknoloji bağımlılığı, özellikle gençler arasında yaygın bir sorun haline gelmiştir. Bu bağımlılık, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan birçok olumsuz etkiye neden olabilir. Bu nedenle, gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek ve teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanmalarını sağlamak çok önemlidir.” dedi.

Eğitimde, teknoloji bağımlılığının belirtileri, bağımlılıkla nasıl mücadele edileceği ve teknolojiyi daha etkin ve doğru bir şekilde nasıl kullanılacağı gibi konularda bilgiler verildi. Öğrencilere ayrıca, teknoloji kullanımıyla ilgili sınır koymaları ve bu sınırları aileleriyle paylaşmaları da tavsiye edildi.