YouTube

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %0,80
Yerköy’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Yerköy’de Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Yerköy İlçemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlanan kutlama programına Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda devam edildi.
Programına, Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkan Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ergül, Belediye Başkan Yardımcı Cemil Kaplan, İlçe Parti başkanları, sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan kutlama programında Milli Eğitim Müdürü Hamza Ergül, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yaptı.
Müdür Ergül, katılımcılara şunları söyledi:
“Öğretmenlik mesleği insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Şüphesiz insanlığın yararını düşünen bütün meslekler kutsaldır. Fakat bu meslekler içerisinde öğretmenlik mesleğinin ayrı bir yeri vardır, zira hiçbir meslek sahibi yoktur ki, bir öğretmenin öğrencisi olmasın. İnsanları cehaletin karanlığından çıkartan, bakan gözleri gören gözler haline getiren ve genç beyinleri bilgi, sevgi ve dostluk tohumları ekerek mutlu yarınları hazırlayan bizlerin. Bu kutlu mücadelemizde mutlaka engeller sıkıntı ve sorunlarla karşılaşmamış rağmen eğitim ordumuzun kararlı yürüyüşü asla değişmemiş ve değişmeyecektir. Yumuşak suyun sert kayaları sabırla eritip şekillendirdiği gibi karşılaştığı bütün zorlukları içindeki bitmez tükenmez sevgi sabır ve aşkla çözen ilahi huzura çıkıyormuş gibi bütün sorunlarını kapının önünde bırakarak sınıfa sadece öğretmenliği ile giren ve kendi vicdan muhasebesinde yargılanıp haklı çıkmaktan başka hiçbir beklentisi olmayan sevgili meslektaşlarımın özverisi her üzerindedir. Türlü takdirin, Şanlı eğitim ordusunun şerefli bir mensubu olarak bu anlamlı günde bizlerle beraber olan kiymetli misafirlerimize ve sevgili öğrencilerimize tüm camiam adina sevgi ve saygılarımı sunuyor bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Ergül’ün konuşması sonrasında öğretmenlik hayatına başlangıç yapan stajyer öğretmenler yemin ettiler.
Slâyt gösterilerinin ve Türkü dinletisinin de sunulduğu programda şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere öğrencilere, çeşitli ödüller verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji