Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar sonucunda önemli bir operasyona imza attı. Edinilen bilgilere göre, şüpheli şahısların araç ile Kayseri ilinden Yozgat iline uyuşturucu madde getireceği yönünde istihbari bilgiye ulaşıldı.
Ekipler, 05 Mayıs 2026 günü saat 22.20 sıralarında Yerköy ilçe girişinde bulunan sanayi mevkiinde şüpheli aracı durdurdu. Araç içerisinde ve şahıslar üzerinde yapılan aramalarda 10,07 gram metamfetamin ile uyuşturucu madde kullanımında kullanılan aparat (pipe) ele geçirildi.
Operasyon kapsamında U.K., Ş.Y.A. ve M.S. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslar hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 191. maddesi kapsamında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak veya Bulundurmak” suçundan işlem başlatıldığı bildirildi.
Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
