Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerköy’deki Öğrenciler Dikkat! LGS sınav giriş belgeleri erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, liselere

Milli Eğitim Bakanlığı, liselere geçiş sistemi kapsamında gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) yaklaşan tarihi olan 2 Haziran 2024 Pazar günü için öğrencilerin sınav giriş belgelerini yayınladı.

Bu belgeler, öğrencilerin sınav merkezleri, binaları, salonları ve sıra bilgileri gibi önemli detaylara erişmelerini sağlıyor.
Uzun süredir sınav için hazırlık yapan öğrenciler, sınav giriş belgelerinin yayınlanmasını merakla bekliyordu. Bu beklenen haber sonunda geldi ve öğrencilerin sınav giriş belgeleri artık erişime açıldı.

SINAVA İLİŞKİN DETAYLAR E-OKUL SİSTEMİ ÜZERİNDEN ERİŞİLEBİLİR

Liselere geçiş sistemi kapsamında sınava katılacak olan öğrenciler için önemli bilgilerin tamamı e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden erişilebilir durumda.

Merkezi sınava dair sınav merkezi, bina ve salon bilgileri ile birlikte sıra bilgileri ve sınav tedbirleri gibi detaylar, öğrencilerin ve velilerin e-okul sistemine giriş yaparak ulaşabileceği bilgiler arasında yer alıyor.

Sınav Giriş Belgeleri Okul Müdürlükleri Tarafından Onaylanacak ve Öğrencilere Ulaştırılacak

Sınav giriş belgeleri, fotoğraf içerikli olarak okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınarak onaylanacak. Daha sonra belgeler, öğrencilere ulaştırılmak üzere okul yönetimleri tarafından dağıtılacak.

Öğrencilerin ve velilerin, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav giriş bilgilerine ulaşmak için https://e-okul.meb.gov.tr adresini ziyaret etmeleri gerekiyor.