YouTube

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %2,23
Yerköy’den deprem bölgesine 22 ton yem sevkiyatı yapıldı

Yerköy’den deprem bölgesine 22 ton yem sevkiyatı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, deprem felaketi sonrası hayvan çadırları, yem ve mama dağıtımı çalışmalarını sürdürüyor.

Yerköy Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü de destek verenler arasında yer alarak deprem bölgesine 22 ton hayvan yemi sevkiyatı gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada, Yerköy ilçesinde faaliyet gösteren yem bayileri ve üreticilerinin katkısıyla yem sevkiyatının gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde deprem bölgesine bin 523 adet hayvan çadırı, 5 bin 863 ton hayvan yemi ve 43 ton mama gönderildiği bildirildi.

Bakanlık ekipleri ve gönüllüler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, deprem felaketinden etkilenen hayvanlar için barınaklar ve yem desteği sağlanıyor. Ayrıca, sahipsiz hayvanlara da mama desteği veriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı veteriner hekimleri, sahada depremzedelere ait ve sahipsiz hayvanların tedavi ve kontrolünü sürdürürken, gönüllü veteriner hekimler de destek veriyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, depremden etkilenen sokak hayvanlarının bakım ve beslenmeleri için 43 ton mama temin edildi. Bakanlık personeli ve gönüllüler tarafından yürütülen çalışmalar AFAD koordinasyonunda sürdürülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, deprem bölgesinde ihtiyaçların karşılanması amacıyla hayvan çadırı, yem ve mama sevkiyatına koordineli şekilde devam ediyor.

yem1 yem3

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji