YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %1,45
  • BIST
    %3,10
Yerköylü esnaflar şehidin adını yaşatıyor

Yerköylü esnaflar şehidin adını yaşatıyor

Yerköy ilçemizde bulunan esnaflar, 1994 yılında Şırnak’ta vatani görevini yaparken şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İhsan Güler Sokağı ismini iş yerinde yaşatıyorlar.

Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir,  Haşim Kılıç mahallesi Şehit Piyade Uzman Onbaşı İhsan Güler, sokağında bulunan esnafların şehidin adının yaşatmalarının mutluluk ve gurur verdiğini söyledi.

Sokak esnaflarının bu davranışı ile şehit ailelerini gururlandırdığını ve sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlara ve kurumlara örnek olması gerektiğini söyleyen başkan Ahmet Kepir,  gazetemiz muhabirine şu ifadelerde bulundu.

“Yerköy Şehit Aileleri Derneği olarak, Yerköy esnafımızın Şehit Piyade Uzman Onbaşı İhsan Güler adına yaptırmış olduğu bu eseri takdir ediyoruz ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin isimlerinin ve hatıralarının anılması adına çok güzel bir davranış bunu tüm Yerköy, Sivil Toplum Kuruluşu, Muhtarlarımız ve kurumlarımıza örnek olarak tüm şehit adı verilen cadde ve sokaklara yapmalarını temenni ediyorum. Ayrıca bu konuda duyarlı olurlarsa Şehit Aileleri Derneği olarak bizleri mutlu edeceklerdir. Biz şehitlerimiz için ne yapsak azdır, haklarını asla ödeyemeyiz.  İnşallah esnaflarımızın şehidimizin şehadetine nail olurlar. Aziz şehitlerimizi unutmayan, Şehit Piyade Uzman Onbaşı İhsan Güler sokağında bulunan esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Şehidimiz adını unutmamak için böyle bir şey yapmaları bizleri çok ama çok mutlu etti.”dedi.

Sokak esnaflarından Faruk Seyhan ise esnaflarla ortak alınan kararla böyle bir şehit köşesi yaptıklarını belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Esnaf olarak arkadaşlarımıza birlikte şehidimizin adını unutturmamak için böyle bir karar aldık. Aziz vatan toprağımız için canlarını hiçe sayan şehitlerimizi için ne yapsak azdır. İş yerimizin camına yaptıktan sonra ilk önce görenler şaşırıyor, ondan sonra bizlere dua ediyorlar. İnşallah diğer cadde ve sokaklardaki diğer esnaflarımıza da örnek olur ve onlarda böyle bir şey yaparlar.” şeklinde konuştu.

Dernek başkanı Ahmet Kepir, duyarlı davranıştan dolayı esnaf adına Seyhan’a plaket takdim etti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji