YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköylüler dikkat, Maliye Bakanlığı, Geriye Dönük Emlak Vergisi İadesi Başlattı

Yerköylüler dikkat, Maliye Bakanlığı, Geriye Dönük Emlak Vergisi İadesi Başlattı

Maliye Bakanlığı, tapusu bulunan milyonlarca arsa ve konut sahibi vatandaşa, geriye dönük emlak vergisi ödemesi yapma kararı aldı. Vergi mükellefi olmayan ancak bu durumu bilmeyen vatandaşlar için beş yıl süreyle geriye dönük para iadesi süreci başladı. Bu kapsamda yapılan iade işlemlerinde, tapu sahiplerine emlak vergisi muafiyeti tanınacak.

Mali İşler Dairesi Başkanlığı, tapu sahiplerine muafiyet tanıyacak ve emlak vergisi ödemesi gerekmeyen kişilere beş yıl süreyle geriye dönük iade yapacak. Bu kapsamda vergi iadesi yapılacak vatandaşlar arasında bulunanlar, tek mesken sahipleri ve belirli sosyal gruplardan gelen gelirle yaşayan emekliler, ev hanımları, işsizler, şehitlerin dul eşi ve yetimleri, gaziler ve engelliler yer alıyor.

Maliye Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre, Türkiye genelinde brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan ve geliri sadece kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından alınan emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığından ibaret bulunanlar, bu iade hakkından yararlanabilecek.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun emsal kararı çerçevesinde, söz konusu kişilere düzenli olarak ödenen emlak vergilerinin geri ödeneceği bildirildi. Bu müjdeli haberi alacak vatandaşlar, toplamda 7 bin 863 lira gibi bir miktarı geri alacaklar. Maliye Bakanlığı, vergi ödemelerinin geri iadesi sürecinin başlamasıyla ilgili olarak gerekli açıklamaları yapmış durumda.

Emekliler, dul ve yetimler ile ölüm ve maluliyet aylığı alan kişilerin evlerinin 200 metrekareden küçük olması durumunda emlak vergisi ödemelerinin gerekmediği belirtiliyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, binlerce vatandaşın geçmiş yıllarda ödedikleri emlak vergilerinin iadesi süreci başlamış oldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji