YouTube

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %1,69
Yozgat Bozok Üniversitesi, Uluslararası Sıralamalarda Yükselişini Sürdürüyor!

Yozgat Bozok Üniversitesi, Uluslararası Sıralamalarda Yükselişini Sürdürüyor!

Uluslararası üniversite sıralama indekslerinden SCIMAGO Institutions Rankings tarafından yapılan 2023 yılı sıralamalarına göre Yozgat Bozok Üniversitesi, geçen yıla oranla büyük bir ilerleme kaydederek yine başarısını kanıtladı.

Enerji, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Fizik ve Astronomi alanlarındaki performansıyla dikkat çeken üniversite, Türkiye’deki 134 üniversite arasında önemli bir yer edindi.

SCIMAGO 2023 araştırma sıralamasında (Research Rank) Enerji (Energy) alanında 9’uncu sırada yer alan Yozgat Bozok Üniversitesi, Makine Mühendisliği alanında (Mechanical Engineering) 10’uncu; İnşaat Mühendisliği (Civil and Structural Engineering) alanında 20’nci; Fizik ve Astronomi (Physics and Astronomy) alanında ise 10’uncu sırada yer alarak başarı çıtasını yükseltti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, sıralamayla ilgili yaptığı açıklamada üniversitenin bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan yönüyle girişimci ve yenilikçi, ülkesine ve insanlığa değer katmada evrensel boyutta değişimleri öngören ve hayata geçiren eğitim anlayışı ile kaliteyi esas alan bir üniversite olduğunu belirtti.

Üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda bilgiyi üretmeyi amaçladığını belirten Rektör Karadağ, bu başarıda emeği olan tüm öğretim elemanlarını tebrik ederek Üniversitenin başarılarının daim olmasını temenni etti.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin uluslararası sıralamalardaki yükselişi, Türkiye’deki üniversiteler arasında önemli bir konuma sahip olduğunu gösteriyor. Başarılarına devam eden üniversitenin gelecekte daha da yüksek sıralamalara ulaşması bekleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji