YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yozgat Bozok Üniversitesi’nden TÜBİTAK-1002 Projesi

Yozgat Bozok Üniversitesi’nden TÜBİTAK-1002 Projesi

Yozgat Bozok Üniversitesi, ihtisaslaşma alanlarından biri olan endüstriyel kenevir üzerine bilimsel projeleri kabul görmeye devam ediyor.

Üniversitenin Kenevir Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Esra Yıldız ve Prof. Dr. Hatice Kanbur Çavuş’un yürütücülüğünü yaptığı “Kenevir Biyokütlesinden Azot, Kükürt, Fosfor Katkılı Aktif Karbon Üretilmesi ve Süperkapasitör Elektrot Malzemesi Olarak Performansının Araştırılması” başlıklı projesi, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı’nda kabul edilen öğretim üyelerini tebrik ederek, “Üniversite olarak bilimsel çalışmalara ve TÜBİTAK projelerine büyük önem veriyoruz. İhtisas Üniversitesi olarak, akademisyenlerimizin hazırladıkları pek çok TÜBİTAK projesi kabul gördü ve görmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kenevir Araştırmaları Enstitüsü’nden öğretim üyelerimizin hazırladığı proje de ihtisas alanımız olan endüstriyel kenevirle ilgili olması nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır. Kendilerini projeleri dolayısıyla tebrik ediyor, nice başarılı çalışmalara imza atmalarını temenni ediyorum” dedi.

Projenin amacı, kenevir biyokütlesinden azot, kükürt ve fosfor katkılı aktif karbon üretmek ve bu malzemenin süperkapasitör elektrotu olarak kullanılabilirliğini araştırmaktır. Bu araştırma, endüstriyel kenevirin kullanım alanlarını genişletmek ve bu alanda ülke genelinde farkındalık yaratmak için önemli bir adımdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji