Yozgat’ta eğitim yatırımları ve okul denetimleri devam ederken, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Atatürk İlkokulu’na ziyarette bulundu. Ziyaret, okul güvenliği ve eğitim faaliyetlerini yerinde incelemek amacıyla gerçekleştirildi. Sınıflardan atölyelere, kütüphaneden öğretmenler odasına kadar birçok alanda değerlendirmelerde bulunuldu.
İlk bölümde sınıfları gezen Altınkaynak, öğrencilerle birebir ilgilendi. Derslere katılarak öğrencilerin etkinliklerini izleyen Altınkaynak, çocuklarla gelecek hayalleri ve hedefleri üzerine sohbet etti. Ziyaret sırasında öğrencilerin heyecanı dikkat çekti.
Altınkaynak, eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını belirterek, sevgi, ilgi ve iletişimin çocukların gelişiminde büyük rol oynadığını vurguladı. Öğrencilerin özgüvenli bireyler olarak yetişmesinin önemine değinildi.
Atatürk İlkokulu bünyesinde faaliyet gösteren Masal ve Müzik Atölyeleri de ziyaret edildi. Altınkaynak, öğrencilerin sanatsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan çalışmaları yerinde takip etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan ritim dinletisi, ziyaretin dikkat çeken bölümlerinden biri oldu. Altınkaynak, performans sonrası öğrencileri tebrik ederek, eğitim ortamlarının önemine vurgu yaptı.
Kütüphanede de incelemelerde bulunan Altınkaynak, öğrencilerin kitapla buluştuğu alanları değerlendirdi. Kütüphanenin fiziki yapısı, sunduğu imkanlar ve kültürel faaliyetler üzerine bilgi aldı. Okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasının önemine dikkat çekildi.
Programın son bölümünde öğretmenler odasında okul personeliyle bir araya gelen Altınkaynak, eğitim-öğretim faaliyetleri, okul güvenliği ve yürütülen projeler üzerine görüş alışverişinde bulundu. Öğretmenlerin talep ve önerilerini dinleyen Altınkaynak, eğitim camiasının özverili çalışmalarının büyük değer taşıdığını ifade etti.
Okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkür eden Altınkaynak, öğrencilerin daha güçlü bir eğitim ortamında yetişmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek ziyaretini tamamladı.
KAYNAK: İsmail ECEVİT
