YouTube

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,37
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %2,05
Yozgat İl Müdürlüğü süne zararlısı ile mücadele için eğitim toplantısı düzenledi

Yozgat İl Müdürlüğü süne zararlısı ile mücadele için eğitim toplantısı düzenledi

Yozgat İl Müdürlüğü, Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında süne mücadelesi eğitim toplantısı düzenledi. Toplantı, Yozgat İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi ve İl Müdürü Tanju Özkaya, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Selman Yıldırım, Yozgat ve Çorum İl Müdürlüğü personellerinin katılımı ile yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yozgat İl Müdürü Tanju Özkaya, Yozgat’ın tarımsal üretimde önemli bir merkez olduğunu belirterek, günümüzde her bir kilogram ürünün çok değerli olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle süne zararlısının ürünler üzerinde açabileceği zararları önlemek amacıyla toplantının düzenlendiğini ifade etti.

Teknik personellere konu uzmanları tarafından süne zararlısı ile ilgili eğitim verileceğini söyleyen Özkaya, il genelinde 20 survey ve 1 kontrol ekibi ile toplam 73 teknik personelle 338 köyde survey çalışması yapılacağını belirtti.

Survey çalışmaları ışığında üreticilere bu zararlı ile ilgili kritik zamanlarda uyarılarda bulunulacağını da vurguladı.

Toplantıda, Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden konu uzmanları Dr. Numan Babaroğlu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Emre Akci tarafından 2023 üretim sezonunda Çorum ve Yozgat illerinde süvey çalışmalarında görev alacak teknik personellere süne zararlısının yaşam döngüsü, kışlama yerleri, zarar şekli ve mücadele yöntemleri konularında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Süne zararlısının bitki üretimi için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten uzmanlar, üreticilerin bu zararlı ile mücadele etmek için sıkı bir takip yapmalarını ve doğru mücadele yöntemlerini kullanmalarını önerdi.

Yozgat İl Müdürü Tanju Özkaya, toplantının sonunda katılımcılara teşekkür ederek, süne zararlısıyla mücadelede başarılı sonuçlar alınmasını temenni etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji