Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat İl Müftülüğü, Naciye Afet 4-6 Yaş Kur’an Kursu Yılsonu Etkinliği Coşkuyla Kutlandı

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı Naciye Afet 4-6 yaş Kur’an kursunda yılsonu etkinliği büyük bir heyecanla kutlandı.

Programa Vali Yardımcısı Halil Dalak, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, İl Müftüsü Ali Gülden, Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Zafer Kişi ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Program miniklerin Besmele Alayı (Bed’-i Besmele) ve Elif Lâm Mim, Amenerrasulu ve Ayet’El Kursi tilaveti ile başladı.

Yoğun bir katılımın olduğu programın açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, “Bugün: Kendileri minik ama yürekleri kocaman olan yavrularımızın bir yıl boyunca aldıkları eğitimin sunumunu görmek için bir araya geldik. Peygamber efendimizin “Çocuklarınızı yedi yaşına geldiklerinde onlara ibadeti tavsiye edin” sözünün ön hazırlığını 10 yılı aşkın bir süredir 4-6 yas kurslarımızda onlara vermekteyiz. Besmele çeken, ayet El-kürsi’yi okuyan, Allah’ını, Peygamberini, Kitabını, Milletini, Devletini, Annesini, Babasını, Bayrağını, Kur’an’ını bilen ve seven bir nesil olarak yetişiyorlar inşallah. Ayrıca bu güzel ortamları inşa edip bizlere bırakan hayırsever iş insanı Sayın Bilal Şahin Beyefendi’ye ve yavrularını kurslarımıza emanet eden siz değerli velilerimize ve onları yetiştiren öğreticilerimize şükranlarımı sunuyor ve programımızın hayırlara vesile olması Rabbimiz’den niyaz ediyorum.” dedi.

Programda çocukların hazırlamış olduğu Kabe konulu hadis gösterisi, mehteran ve semazen gösterisi, ilahiler, Türkiye gösterisi ve eğitim dönemi boyunca öğrendikleri dini bilgileri içeren sunumlar yapıldı.

Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin’de böyle güzel bir günde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilal Şahinb, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın dinini, diyanetini, öğrenerek, ailesine milletine ve devletine bağlı birere birey olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur. Bu bakımdan bende imkanlarım ölçüsünde her zaman eğitime katkı sağlamaya çalıştım. Bundan sonrada elimden geldiğince sağlamaya çalışacağım. Yavrularımızı tebirk ediyorum. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Velilerin ve vatandaşların yoğun ilgisinin olduğu program, yıl içerisinde Kur’an-ı Kerim’i hatmeden öğrenciye madalyasının takılması, İl Müftüsü Ali Gülden ve hayırsever iş insanı Sayın Bilal Şahi’in hediye takdimi ile sona erdi.