YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %0,08
Yozgat İlk Defa AK Parti Kabinesinde Yer Almadı

Yozgat İlk Defa AK Parti Kabinesinde Yer Almadı

Yozgat, AK Parti iktidarları döneminde ve öncesinde her zaman bir veya iki bakanla temsil edilen bir il olarak biliniyordu. Ancak, yeni kabine açıklandığında Yozgat’ın kabinede yer almadığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıkmasının ardından yeni kabinesini açıklamasıyla, Yozgat’ın kabinede temsil edilmemesi dikkat çekti. Özellikle 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde Yozgat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en fazla destek veren iller arasında yer alması, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gibi isimlerin yeni kabinede yer alabileceği beklentisini oluşturmuştu.

Yeni kabine açıklandığında ise Yozgat’tan herhangi bir bakan ataması yapılmadığı görüldü. Bu durum, Yozgat’ın uzun bir aradan sonra ilk defa AK Parti kabinesinde temsil edilmediği anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabine atama kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kabinede yer alan bakanlar şunlardır: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji