YouTube

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-0,50
Yozgat İŞKUR’dan kurs ve program ziyaretleri

Yozgat İŞKUR’dan kurs ve program ziyaretleri

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde denetim ekibinde görevli personeller İşbaşı Eğitim Programı ve İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kurslarını ziyaret ederek Kurs ve Programlarda gerçekleştirilen çalışmaları inceliyor.

Sorgun’da Ercansa firması ile İstihdam Garantili Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği mesleğindeki kurs, Çandır’da Kahyaoğlu Yerel Ürünler firması ile Yufka Ustası mesleğinde ve Yozgat OSB’nde Öztürk Konfeksiyon ile Makineci (Dikişi) mesleğinde düzenlenen İşbası Eğitim Programları ziyaret edildi.
Teşvikler ve destekler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, İşverenlerimize sağladığımız önemli desteklerden biri İşbaşı Eğitim Programlarımızdır. Bu desteğimiz ile nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlerimize işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunuyoruz. Bu sayede işverenler ihtiyaç duydukları işgücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu bulunmadan kendileri yetiştirme imkânına kavuşmaktadır dedi.
İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları hakkında bilgi veren Yıldız, İşverenlerimizin eleman ihtiyaçlarını hızlı ve etkin bir şekilde karşılayabilmek amacıyla düzenlenen mesleki eğitim kurslarımız, talep edilen mesleklerde nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamaktadır. Böylece işverenlerimiz nitelikli işgücü ihtiyacını, herhangi bir maliyete katlanmalarına gerek kalmadan karşılamaktadır dedi.
Yıldız, İşbaşı Eğitim Programı katılımcılara program süresince günlük 108.68 TL, İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu katılımcılarına günlük 70 TL ödenmekte olup ayrıca genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından ödendiğini ve program sonunda mezun olan katılımcılara sertifika verildiğini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji