YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %-0,25
  • BIST
    %-0,49
YOZGAT’IN SAKLI CENNETİ

YOZGAT’IN SAKLI CENNETİ

Yozgat Valiliği paylaştı; Aydıncık ilçesinde bulunan büyülü kanyon, içindeki eşsiz Kibele kabartmasıyla tarihi ve doğal bir yolculuğa davet ediyor.
“Doğanın büyüsü ve tarihle unutulmaz anılar biriktireceğiniz bir maceraya hazır mısınız?” etiketi ile Yozgat Valiliği tarafından paylaşılan Yozgat’ın saklı cenneti olarak bilinen Kazankaya Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor.
“Yozgat’ın Saklı Cenneti: Kazankaya Kanyonu”
Yozgat Valiliği, doğanın büyüsünü ve tarihle unutulmaz anılar biriktireceğiniz bir maceraya davet ediyor. Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya Kanyonu, içindeki eşsiz Kibele kabartmasıyla tarihi ve doğal bir yolculuğa çıkmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor. Kazankaya Kasabası, Yozgat Aydıncık İlçesi’ne bağlı, Çekerek Alaca yolunun 4 kilometre kuzeybatısında, Aydıncık İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıkta ilçenin kuzeyinde yer alan bir kasaba olarak biliniyor. Ancak, bu kasabanın en büyük doğal harikası, Kazankaya Kanyonu ve bu alandaki tarihi yerleşim izleridir.
Kanyonun girişi Kazankaya Kasabası’nda bulunuyor ve toplam uzunluğu 10 kilometreyi aşıyor. Kanyonun güneyinde yükselen 1363 metre yüksekliğindeki Alan Dağları, batısında ise Malbelen Tepesi yer alıyor. Kanyon içerisinden, Yeşilırmak’ın bir kolu olan Çekerek Irmağı geçiyor. Irmağın aktığı vadinin her iki yanında yükselen kayalar üzerinde duvar kalıntıları, hatıl oyuklar ve merdiven basamakları, tanrıça Kybele (Kibele) kabartması (bereket ve bolluğun simgesi) görülmekte. Bir niş içerisinde, kabartma şeklinde yapılmış olan devasa boyuttaki (boyu 3.16 metre) tanrıça Kybele (Kibele) kabartması, Çekerek Irmağı’nın diğer yanındaki kayalar üzerinde yükselen kaleye doğru bakıyor.
Kasabanın güneydoğusunda bulunan Sarıbaba Tepesi ise MÖ dönemlere ait yerleşim izleri taşıyor ve bölgenin tarihini aydınlatıyor.
Kasabanın doğusunda yer alan Karagözlük Tepe’de ise araştırmacılar tarafından Hitit Mezarlığı tespit edilmiştir, bu da bölgenin zengin tarihi mirasını göstermektedir.
Yozgat’ın bu saklı cennetinde unutulmaz bir macera sizi bekliyor. Doğal güzelliklerle tarihi izlerin iç içe geçtiği bu muhteşem yer, keşfedilmeyi bekliyor. Kazankaya Kanyonu, macera tutkunları ve tarih meraklıları için vazgeçilmez bir destinasyon olabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji