YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yozgat’ta 10 Ayda, 24 kişi öldü, bin 786 kişi de yaralandı

Yozgat’ta 10 Ayda, 24 kişi öldü, bin 786 kişi de yaralandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı paylaştığı verilerine göre, Yozgat’ta Ocak-Ekim ayları içerisinde 897 trafik kazası oldu. Trafik kazalarına neden olan unsurlar içerisinde ilk sırada sürücü kusurları yer aldı.

Yozgat’ta bu yılın Ocak-Ekim ayları arasında meydana gelen 897 ölümlü veyahut yaralanmalı trafik kazası sonucu 24 kişi hayatını kaybederken, bin 786 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, 2022 yılı Ocak-Ekim ayları arasında meydana gelen ölümlü-yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına ilişkin elde ettiği istatistiki verileri yayınladı. Verilere göre Yozgat’ta Ekim içerisinde 91 trafik kazası meydana geldi. 104 maddi hasarlı kaza yaşanırken, 2 kişi hayatını kaybederken, 207 kişi ise yaralandı.

Bu yılın ilk 10 ayında 897 ölümlü-yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalar neticesinde 24 kişi hayatını kaybederken bin 786 kişi ise yaralandı. Bahsi geçen dönemde gerçekleşen maddi hasarlı trafik kazası da bin 8 olarak kayıtlara geçti.

Sürücülerin sıklıkla gerçekleştirdiği diğer hatalar ise kırmızı ışık ve görevlinin dur işaretinden durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, kurallara uygun olarak park etmiş araçlara çarpmak, trafik güvenliği ile ilgili diğer kurallara uymamak, alkollü araç kullanmak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, aşırı hızla araç kullanmak, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, geçme yasağı olan yerlerden geçmek, hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek.

Diğer yandan otobüs kazalarının en önemli sebepleri uykusuzluk ve yol hipnozu olduğuna dikkat çekildi.

Son zamanlarda sıklıkla meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği otobüs kazalarıyla ilgili uzmanlar, sürücünün uykusuz olmaması ve yola çıktıktan sonra her 2 buçuk saatte bir mola verilmesi konusunda uyarıyor.

Türkiye’nin birçok noktasında son zamanlarda sıklıkla büyük otobüs kazaları meydana geliyor. Uzmanlar, bu kazaların önüne geçilebilmesi, can ve mal kayıplarının önlenebilmesi amacıyla, sürücülerin yola çıkarken uykusuz olmamaları ve yola çıktıktan sonra 2 buçuk saatte bir mola vermeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle uzun yol sürücülerine mutlaka eğitim verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji