YouTube

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %-0,39
  • BIST
    %0,95
Yozgat’ta 230 depremzede için barınma imkanı

Yozgat’ta 230 depremzede için barınma imkanı

Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Eğitim Merkezi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 230 depremzede için barınma imkanı sağlıyor.

Depremin yaşandığı illerden gelen afetzedeler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla geçen yıl aralık ayında resmi açılış töreni yapılan merkeze yerleştirildi. Burada depremzedelere psikolojik destek sağlanırken, çocuklar da oyun salonlarında depremin etkisini üzerlerinden atmaya çalışıyor.

Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Günbey, depremzedelerin konaklaması için dini ihtisas merkezini depremzedelerin konaklaması için açtıklarını belirtirken, Yozgat Belediyesi’nin yemek ihtiyacına yardımcı olduğunu, diğer kurumların da destek olmak için katkılarını sağladığını söyledi.

Depremzedelere sosyal destek noktasında kurumda bir revir olduğunu ve orada Sağlık İl Müdürlüğü’nden gelen arkadaşların depremzedelere poliklinik hizmeti sunduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de çocuklara yönelik psikolojik destek sunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Sümeyra Erol, çocuklarla çalışmalar yapıldığını, yaş gruplarına göre ayrıldıklarını ve her grubun kendi yaş dönemine göre farklı etkinlikler planlandığını ifade etti.

Erol, çocuklara duygu çalışmaları ve kitap okuma saatleri yaptıklarını, normale dönüş için psiko-destek amaçlı çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Depremzede Salim Kızılay, kızının Yozgat’ta üniversite okuduğunu belirterek, “Öğrencilerin ailelerini getiriyorlarmış. Bize de telefon ettiler, buraya geldik. Çok da memnunuz. Allah razı olsun.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji