Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ABİDE araştırması kapsamında il genelindeki öğrencilerin akademik becerileri izlenmeye devam ediyor. Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi adıyla yürütülen araştırma, iki yıllık dönemler halinde uygulanıyor. Araştırma kapsamında 4, 8 ve 10. sınıf düzeyindeki öğrencilerin Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarındaki bilgi ve becerileri değerlendiriliyor.
Yozgat Ölçme Değerlendirme Merkezi uzman öğretmenlerinin koordinasyonunda sürdürülen uygulama takvimi doğrultusunda öğrencilerin akademik gelişimleri ulusal standartlar çerçevesinde takip ediliyor. Süreç kapsamında öğrencilerin bilgi düzeyleri ile birlikte eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri de inceleniyor.
ABİDE 4 uygulaması kapsamında Yozgat genelinde belirlenen okullarda çalışmalar devam ediyor. Ölçme Değerlendirme Merkezi uzman öğretmenleri tarafından hazırlanan takvim doğrultusunda uygulamalar gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin ders alanlarına yönelik bilgi ve becerileri sınav ve değerlendirme araçlarıyla ölçülüyor.
Araştırma kapsamında yalnızca akademik alanlar değil, eğitim sürecine ilişkin veriler de toplanıyor. Uzman öğretmenler tarafından uygulanan anketlerle öğrencilerin sosyal ve duygusal durumlarına ilişkin veriler elde ediliyor. Elde edilen veriler doğrultusunda eğitim süreçlerinin izlenmesi amaçlanıyor.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ABİDE 4 uygulamasının Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde tamamlandığı bildirildi. İlçelerde yürütülen uygulamalarda öğrenciler değerlendirme sürecine katıldı.
Süreçte Ölçme Değerlendirme Merkezi uzman öğretmenleri, okul yöneticileri ve öğrenciler görev aldı. Uygulama takvimi kapsamında diğer ilçelerde çalışmaların devam ettiği belirtildi.
ABİDE araştırması sonucunda elde edilen verilerin öğrencilerin akademik gelişimlerinin izlenmesinde kullanılacağı ifade edildi. Araştırma ile birlikte öğrencilerin ders alanlarındaki bilgi düzeyleri ile becerilerinin belirlenmesi hedefleniyor.
Yozgat’ta sürdürülen uygulama kapsamında elde edilen verilerin eğitim süreçlerinin planlanmasında değerlendirilmesi öngörülüyor. Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinasyonunda yürütülen çalışmaların il genelinde devam ettiği bildirildi.
KAYNAK: Haber Merkezi
