Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Alkollü Sürücülere Ağır Darbe: Ceza ve Ehliyetine El Konuldu

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nın gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde alkollü sürücülerle ilgili çarpıcı gelişmeler yaşandı. Akdağmadeni ve Aydıncık ilçelerinde tespit edilen sürücüler hem idari para cezası aldı hem de birinin ehliyeti 6 ay süreyle iptal edildi. Peki, bu denetimlerin ardındaki gerçekler neler?

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde alkollü sürücülerle ilgili

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, trafik güvenliğini artırmak amacıyla sürdürdüğü denetimlerde, Akdağmadeni ve Aydıncık ilçelerinde alkollü araç kullanan iki sürücü tespit etti. Her iki sürücüye de idari para cezası uygulanırken, birinin ehliyetine el konulması dikkat çekti.

Akdağmadeni’nde yapılan denetimde, bir sürücünün alkol testinde 1,55 promil alkollü olduğu belirlendi. Bu sürücüye 25.000 Türk Lirası para cezası kesilirken, “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçu kapsamında adli işlem başlatıldı.

Aydıncık ilçesinde ise benzer bir durum yaşandı. Burada tespit edilen sürücünün alkol oranı 0,65 promil olarak ölçüldü ve yine 25.000 Türk Lirası ceza uygulandı. Ancak bu sürücünün ehliyeti, 6 ay süreyle iptal edilerek karayolunda araç kullanması yasaklandı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, trafik güvenliğinin sağlanması için denetimlerin kesintisiz devam edeceğini vurguladı. Özellikle alkollü sürücülere yönelik kontrollerin artırıldığı ifade edildi.

KAYNAK: Yozgat İl Jandarma Komutanlığı