Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Beşinci Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beşinci organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla ilin tarım ve sanayinin entegrasyon yaşayacağını ve 1.500 kişiye yeni iş imkanı sunulacağını açıkladı. Proje, istihdam ve üretimde önemli bir atılım gerçekleştirecek.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beşinci organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla

Yozgat, Türkiye’nin önde gelen tarım merkezlerinden biridir. Yeşil mercimekte birinci, nohutta ikinci ve şeker pancarında ise ilk üçte yer alan il, bu tarımsal potansiyelini sanayiyle entegre ederek katma değerli üretime dönüştürmeyi hedefliyor. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Tarımı sadece tarlada bırakmıyoruz. Sanayi yatırımlarıyla üretimi artırıp, ilin ekonomik gücünü yükseltiyoruz” dedi.

Yozgat’ta mevcut dört organize sanayi bölgesinin yanı sıra, beşinci organize sanayi bölgesinin kurulması planlanıyor. Vali Özkan, bu yeni OSB’nin tarıma dayalı sanayi alanında büyük bir rol üstleneceğini vurgulayarak, “Seracılık ve modern tarım tekniklerini destekleyerek dört mevsim üretimi mümkün kılacağız. Su tasarrufu ise bu sürecin olmazsa olmazı” ifadesini kullandı.

Jeotermal kaynaklı sera organize tarım bölgesi Yerköy’de 1.125 dekar alanda kurulacak. Proje tamamlandığında, yıllık 30 bin ton üretim hedefleniyor ve bu projenin 1,2 milyar TL’lik ekonomik katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca, yaklaşık 1.500 kişiye doğrudan istihdam imkanı sunulacak.

Vali Özkan, Yozgat’ın yalnızca tarım ve sanayiyle değil, kültür ve turizm alanında da büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Kerkenes Harabeleri ve Çadır Höyük’teki kazılar ile Kazankaya Kanyonu’nun turizme kazandırılması ile ilin cazibesinin artacağını ifade etti.

5. OSB yatırımıyla Yozgat, ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma açısından yeni bir döneme giriyor. Tarım, sanayi, kültür ve turizmin birleştiği bu süreç, ilin bölgesel bir güç haline gelmesini sağlayacak. Vali Özkan, “Yozgat artık sadece üretim değil, katma değer yaratan bir şehir olacak” dedi.

KAYNAK : Yerköy Devlet Hastanesi