YouTube

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %0,75
Yozgat’ta depremzedelere sağlık hizmeti

Yozgat’ta depremzedelere sağlık hizmeti

Yozgat Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen depremin ardından toplu yaşam alanlarından ayrılan ve Yozgat’ta konaklayan vatandaşlar için birinci basamak sağlık hizmetlerini titizlikle sürdürdüklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada, gebe, lohusa, bebek, çocuk ve kronik hastalığı olan vatandaşların izlem altında tutulduğu ve eksik aşılı olan vatandaşların aşılandığı belirtildi. Ayrıca, toplu yaşam alanlarından alınan su numunelerinin günlük bakiye klor ölçümlerinin yapıldığı ifade edildi.

Hastalıkların yanı sıra anne sütü, emzirme gibi konularda danışmanlık hizmeti verilirken, isteyen vatandaşlara psikososyal destek sağlanmak üzere çocuk gelişimi, ruh sağlığı ve sosyal çalışma birimleri tarafından takip edildiği vurgulandı.

Yozgat Merkez Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, vatandaşların sağlığı için çalışmalarının devam edeceğini belirtirken, toplum sağlığının korunması için her türlü önlemin alındığına dikkat çekti.

Sosyal medya hesabın yazılı açıklama yapan Yozgat Merkez Toplum Sağlığı Merkezi şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem bölgesinden Yozgat’a gelen, yurt, misafirhane gibi toplu yaşam alanlarında konaklayan vatandaşlarımıza yönelik birinci basamak sağlık hizmetlerininin verilmesi çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızın gebe, lohusa, bebek, çocuk ve kronik hastalıklar yönünden izlemleri yapılarak eksik aşılı vatandaşlarımıza yönelik aşılama çalışmaları yapılmaktadır. Toplu yaşam alanlarından ayrıca su numuneleri de alınarak günlük bakiye klor ölçümleri yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza kronik hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, anne sütü, emzirme gibi konularda yerinde danışmanlık hizmeti verilirken isteyen vatandaşlarımıza Sağlıklı Hayat Merkezimiz bünyesinde psikososyal destek sağlanmak üzere çocuk gelişimi, ruh sağlığı ve sosyal çalışma birimlerimizce takipleri sağlanmaktadır.” dediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji