YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,89
Yozgat’ta Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Yozgat’ta Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) katkılarıyla, KOBİ Fuarcılık tarafından düzenlenen, 11. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı.
Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen, tarıma dayalı ürünlerin yer aldı.Fuarda tarıma dayalı ürünler, tarımda kullanılan ekipmanlar yer alıyor.

Yozgat ekonomisine önemli katkı sağlayan birçok firma ve markanın boy gösterdiği Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda önemli bir ticari hacmin oluşması bekleniyor.
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, 400’e yakın tarım ve hayvancılık grubunda hizmet veren üyelerinin bulunduğunu hatırlatarak, ‘’Yozgat çiftçimizin faydalanması için burada bir tarım fuarı daha düzenledik. Geçmiş yıllarda bu düzenlediğimiz tarım fuarının Yozgat ekonomisine, çiftçisine verdiği katkıları bu yılda bekliyoruz. En son düzenlediğimiz tarım fuarında 160 binin üzerinde bir katılımcı sağladık’’ dedi.
Yozgat’ta üretim yapan orta ölçekli firmalarıın burada ürettikleri ürünleri sergilemesi, diğer illere satış sağlamasında ve pazar bulması noktasında fuarımızın katkıları olduğunu dile getiren TSO Başkanı Çelik, fuarın Yozgat ekonomisine katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de fuara 97 firmanın 112 markası ile katıldığını, devletin, KOSGEB ve değir kuruluşların fuara çok büyük destek verdiklerini belirtti. Yozgat Valisi Ziya Polat ise ‘’Yozgat tarım ve hayvancılık şehri, bu fuarları her sene rutin şekilde artarak, üreticilerin de arttığı fuar haline gelmesi konusunda çalışmalar yapan Ticaret Odamıza teşekkür ediyorum. Biz üreteceğiz, ürettiğini satacağız, satmak için de uygun ortamları yaratmamız lazım. Tarım İl Müdürlüğümüz olarak, çiftçilerimizin, hayvancılık yapan kardeşlerimizin emrindeyiz’’ ifadelerini kullandı.
AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta tarımsal alanda yatırımların sağlandığını söyledi. Milletvekili Başer, “Tarım ve Hayvancılık Fuarımızın başta üreticilerimiz olmak üzere ticaret erbabına Sanayi ve Ticaret Odası mensuplarına ve değerli çiftçi kardeşlerimize hayırlı ve mübarek olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Et ve Süt Kurumu bünyesinde Süt Ünitesi ile beraber Yozgat tarım ve hayvancılığın başlangıç noktası olacak. Et ve Süt Kurumu olarak Türkiye’de özelleştirmenin olduğu bir ortamda biz onu devletleştirdik, binamızı açtık ve faaliyetlerini yürütüyor. Yozgat’ın tarım ve hayvancılığına artı bir değer katacağına inanıyorum. Günlük 110 ton sütü imal edecek ve kaşar, peynir, tereyağı, kremayı yapacak. Artık üretici kardeşlerimiz diğer özel şirketlerin tahakkümünden kurtulmuş olacaklar ve Yozgat’ta sütlerini rahat bir şekilde satacaklar. Amacımız Yozgat çiftçisinin daha fazla değer elde edebilmesini sağlamaktır. Bu manada da Yozgat merkez başta olmak üzere ilçelerimizde de KOP’tan almış olduğumuz hibe destekleriyle beraber üreten çiftçi kardeşlerimizin aradaki aracıları gidermek suretiyle doğrudan tüketiciye yönelmesi için gerekli alt yapı hizmetlerini yapıyoruz. Türkiye’de Yozgat’ımız şanslı illerden birisidir. TKDK kapsamında Türkiye’de en fazla hibe alan illerin başında Yozgat geliyor. Biz de siyasiler ve hükumetimizin mensupları olarak Yozgat’taki çiftçimize ayrım yapmaksızın Boğazlıyan’ından Yerköy’üne, Şefaatli’den Kadışehri’ne, Akdağmadeni’nden Yenifakılı’sına kadar çiftçi kardeşlerimizin devletten alması gerekilen hibeleri de alması için çalışıyor ve gayret gösteriyoruz. Çiftçilerimizin imkanlarının daha da artması için özel bir gayret gösteriyoruz” dedi.
Yozgat Valisi Ziya Polat ise “Yozgat’ımız Tarım ve hayvancılık şehri bu fuarların her sene rutin şekilde artarak katılımcıların üreticilerin de arttığı bir fuar haline gelmesi konusunda çalışmalar yapan Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum KOSGEB’e teşekkür ediyorum STK’larımıza teşekkür ediyorum. Biz üreteceğiz ürettiğimizi satacağız satmak içinde uygun ortamları yaratmamız lazım Tarım İl Müdürlüğümüz olarak kurum ve kuruluşlarımız olarak çiftçilerimizin hayvancılık yapan kardeşlerimizin emrinde olduklarını bir kez daha belirtmek istiyorum. Biz hem ORAN üzerinde hem bakanlığımız üzerinde hem KOP üzerinde yapılan projelerde destek olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. TKDK Türkiye’de ilk 5’e giriyor KOP’tan en çok destek alan İl Yozgat ORAN’da bu sene en çok destek alan İl Yozgat yeterli mi değil bizler ürettiğimizi marka şartı haline getirmede sorunumuz var marka üretmemiz lazım umarım bu fuarlarda alışverişin bol olduğu bereketli olduğu hale gelir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarın açılışı yapılıp, stantlar gezildi, stantlarda bulunan ekipmanlarla ilgili bilgi alındı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji