YouTube

  • DOLAR
    %-0,33
  • EURO
    %-0,27
  • ALTIN
    %-0,94
  • BIST
    %1,62
Yozgat’ta Şiddetli Yağışlar Dereleri Taşırdı, Ekili Alanlar Zarar Gördü

Yozgat’ta Şiddetli Yağışlar Dereleri Taşırdı, Ekili Alanlar Zarar Gördü

Yozgat’ta son bir hafta içerisinde meydana gelen şiddetli yağışlar, derelerin taşmasına ve sel felaketine yol açtı. Bu durumda ekili alanlar büyük zarar gördü, köprüler uçtu ve yollar kaydı. Yozgat Valisi Ziya Polat, yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Yozgat’ta kurak geçen bir dönemin ardından son iki aydır yağan yağmur ve son bir haftalık süreçte düşen yağışın neden olduğu sel çiftçiyi zor durumda bıraktı. Yağışlar nedeniyle pas hastalığı ile karşı karşıya kalan çiftçi, yağışların neden olduğu sel nedeniyle de ekili alanları sular altında kaldı. Dereleri taştı, köprü yıkıldı, yollar tahrip oldu.
Yozgat’ta dün yağan ve akşam da devam eden sağanak yağış, il merkezi ile birlikte Akdağmadeni ve Kadışehri ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi, dereler taştı, tarım alanları zarar gördü.

Yozgat’ın Osmanpaşa köyünde etkisini artıran sağanak yağış sele dönüştü. Ekili alanlara zarar veren sel suları derelerin taşmasına yol açtı. Emirce Sultan Cami ve türbesinin avlu duvarı sel sularından dolayı yıkıldı. Akdağmadeni ilçesinin Yünalan köyünde sel tarım alanlarına zarar verirken, Dolak köyü yolu da çöktü. Kadışehri ilçesinde de Kadışehri-İzibüyük-Çiğdemli yol güzergahının bazı kesimlerinin tahrif olması nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Ulaşım Kadışehri-Çekerek-Sorgun yolundan sağlandı.

VALİ POLAT SEL BÖLGELERİNİ ZİYARET ETTİ

Yozgat Valisi Ziya Polat, Yerköy ilçesinin Karaosmanoğlu-Kördeve köyleri arasında bulunan ve yoğun yağışlar sonucu yıkılan köprüde incelemede bulundu. Vali Polat, aşırı yağış nedeniyle sel felaketinden etkilenen Şefaatli ilçesinin Dedeli ve Akçakoyunlu köylerini de ziyaret ederek, incelemede bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Polat, devletin tüm imkanlarıyla zararları telafi edeceğini belirtip, ilgili kurumlara da gerekli talimatlarını verdi. Tarım alanlarında zarar tespiti yapılacağı bildirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji