Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YOZGAT’TA TARİHİ ESER OPERASYONU DÜZENLENDİ? Ele geçirilen cihazlar dikkat çekti mi?

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulunan sit alanında izinsiz kazı yapılacağı yönündeki ihbar üzerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 şüpheli yakalanırken, tarihi eser aramakta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cihaz ve ekipman ele geçirildi.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bulunan sit alanında izinsiz kazı yapılacağı yönündeki

Yozgat’ta kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik denetimler aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Çekerek ilçesine bağlı bir köyde bulunan sit alanında izinsiz kazı yapılacağı yönündeki bilginin değerlendirilmesi üzerine güvenlik ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yaptıkları değerlendirilen 8 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı.

Operasyonda Çok Sayıda Ekipman Ele Geçirildi

Şüphelilerin kullandığı araçlarda yapılan aramalarda kaçak kazılarda kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında;

  • Alan tarama cihazı,
  • Yılan kamera,
  • Hilti,
  • Jeneratör,
  • Kazıda kullanılan çeşitli ekipmanlar yer aldı.

Ele geçirilen malzemelere incelenmek üzere el konuldu.

Adli Tahkikat Başlatıldı

Olayla ilgili, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Muhalefet suçundan adli tahkikat başlatıldı. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kültürel Mirasın Korunmasına Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor

Yetkililer, tarihi ve kültürel mirasın korunmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, sit alanlarında izinsiz kazı yapılmasına karşı denetim ve operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Kaçak kazılarla mücadele kapsamında ihbarların titizlikle değerlendirilmeye devam edeceği ifade edildi.

KAYNAK: Yozgat İl Jandarma Komutanlığı