YouTube

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,03
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,62
Yozgat’ta Telefonla Dolandırıcılık Olayı, Son Anda Önlendi

Yozgat’ta Telefonla Dolandırıcılık Olayı, Son Anda Önlendi

Yozgat’ta kendisini asker/polis olarak tanıtan şahısların hesabına 6 bin dolar para yatırmak üzere banka şubesine giden vatandaşın dolandırılması son anda önlendi.

Yozgat Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, T.C. (74) isimli vatandaşın kendisini asker/polis olarak tanıtan kişilerin hesabına para yatırmak üzere ilimiz merkezine geleceği bilgisinin alınması üzerine emniyet müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiği belirtildi.

Açıklamada, “Emniyet müdürlüğü ekiplerimiz, il merkezinde bulunan banka şubeleri, PTT, döviz büroları ve kuyumculara konu ile alakalı bilgi vererek dolandırılmaya çalışılan vatandaşın kendilerine gelmesi durumunda emniyet güçlerine bilgi vermeleri istenmiştir. Dolandırılmaya çalışılan vatandaşımızın özel bir banka şubesine geldiği bilgisini alan emniyet müdürlüğü personelimiz ivedilikle banka şubesine giderek vatandaşımıza durumu bildirmiş ve 6 bin doların, (181 bin 711 lira) dolandırıcıların hesabına yatırılmasına engel olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Valilik, konuyu hassasiyetle takip eden ve vatandaşımızın mağdur olmasını engelleyen emniyet güçlerini tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Dolandırıcılık Yöntemleri

Son zamanlarda telefonla dolandırıcılık olaylarına sıkça rastlanmaktadır. Dolandırıcılar, genellikle kendilerini asker/polis olarak tanıtarak vatandaşın güvenini kazanmakta ve onu para yatırmaya ikna etmektedirler. Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

  • Telefonla gelen aramalarda bilgilerinizi vermeyin.
  • Size para yatırmanızı isteyen kişilere güvenmeyin.
  • Devlet kurumlarının sizden para talep etmediğini unutmayın.
  • Dolandırıcılık şüphesi duyduğunuzda hemen emniyet güçlerine haber verin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji