Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta uçurtmalar gökyüzünde uçarken, pilav karınlarda lezzet buldu

Yozgat’ın Yurt-Ay Derneği tarafından bu yıl 14.ncüsü düzenlenen geleneksel pilav

Yozgat’ın Yurt-Ay Derneği tarafından bu yıl 14.ncüsü düzenlenen geleneksel pilav şenliği, coşkuyla kutlandı. Dernek üyeleri ve aileleri, Yozgat Spor Vadisi’nde bir araya gelerek unutulmaz bir gün geçirdi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozkırın Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Kurucu Başkanı Ebru Örmüş Akçan, Yozgat Yurt-Ay Derneği Başkanı Hakan Çeliksoy ve birçok üye etkinliğe katıldı. “Hey gidi günler Pilav Şenliği” adı altında düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Yurt-Ay Dernek Başkanı Hakan Çeliksoy yaptığı konuşmada, şenliğin 15 yıldır devam ettiğini ve başlangıçta sadece pilav günü olarak başlayan etkinliğin zamanla bahar ve yaz şenliklerine dönüştüğünü belirtti.

Bu yıl ise uçurtma şenliği temasıyla devam ettiklerini dile getiren Çeliksoy, etkinliğin yetiştirme yurtlarından ayrılan arkadaşlarla birlikte anıları yaşatmak için düzenlendiğini vurguladı. Yozgat dışında yaşayan eski yurttaşlarını da etkinliğe davet ettiklerini ifade eden Çeliksoy, şenliğin aynı zamanda aileler için keyifli bir buluşma fırsatı sunduğunu söyledi.

Çeliksoy, bugüne kadar 4 binin üzerinde kişinin etkinliklerine katıldığını ve Yozgat’ta 400’e yakın eski yurttaşlarının bulunduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin muhabbet ve sohbetin devamını sağladığını dile getirdi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da etkinliğin birliği ve beraberliği pekiştiren önemli ve güzel bir faaliyet olduğunu belirterek, derneğin bu tür faaliyetlerini desteklediğini ifade etti.

Şenlikte çeşitli eğlenceler düzenlendi; çuval yarışı, halat çekme, uçurtma yarışması, yakartop ve yoğurt yeme yarışmaları katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Türkmen Pilavı ve Ayran ikramının ardından program sona erdi.