YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yozgat’ta “Uzman Eller” Projesi ile Kırsal Alanda İstihdam Artacak

Yozgat’ta “Uzman Eller” Projesi ile Kırsal Alanda İstihdam Artacak

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Uzman Eller” Projesi ile Kırsal Alanda İstihdamın Artırılmasını Hedefliyor.

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında “Uzman Eller” projelerini destekleyeceğini duyurdu.
Projeler, bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ürünlerin üretimi ve işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması gibi konuları içerecek.

Hibe desteği tutarı 250.000 TL’ye kadar çıkabiliyor ve üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun kişilere %45, yüksekokul mezunlarına %30, lise ve dengi okul mezunlarına ise %25 orantısal dağılım yapılacak. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ilgili alanlarda eğitim almış olmak, projenin uygulanacağı kırsal alanda/kırsal mahallede yaşamayı taahhüt etmek ve daha önce benzer hibe desteklerinden faydalanmamış olmak yer alıyor.

Desteklenecek yatırım konuları arasında hayvansal üretim, bitkisel üretim, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ürünlerin üretimi ve işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yer alıyor. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, ipekböceği yetiştiriciliği, fide ve fidan yetiştiriciliği, organik ve organomineral gübre üretim tesisleri gibi birçok konu desteklenecek.

Proje bütçesi KDV hariç hazırlanır ve hibe ödemesi buna göre yapılır. Hibe ödemesinin yapılabilmesi için hibe sözleşmesi imzalanan proje yatırımının tamamlanması şarttır.

Başvuru yapacak kişilerde aranan şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olmak, projeyi uygulayacağı kırsal alanda/kırsal mahallede yaşamayı taahhüt etmek ve daha önce benzer hibe desteklerinden faydalanmamış olmak yer alıyor.

Uzman Eller projesi ile kırsal alanda tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde iş imkanlarının arttırılması amaçlanıyor. Proje aynı zamanda sürdürülebilir yatırımların teşvik edilmesi, kırsal alandaki tarımsal üretimin kalitesinin ve verimliliğinin artırılması için bir örnek teşkil etmesi hedefleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji